Panovista® и Panovista®(Max) – най-модерните решения на Renson за слънцезащита

Panovista

“Невидимата” архитектура е нова тенденция, която се вписва в рамките на необходимостта от минимализъм. С Panovista и Panovista Max Renson е напълно съвместим с тази еволюция. Новата разработка е идеална за използване при ъглови прозорци без профил между тях, където конвенционалните слънцезащитни системи не предлагат решение. Panovista и Panovista Max са външни щори за ъглови прозорци, на които в ъгъла няма фиксирани алуминиеви профили или кабели. Двете платна на системата се навиват или развиват едновременно и осигуряват най-добрата защита на жилищна или работна зона, без да се губи панорамната им гледката. Това решение е интегрирано почти невидимо в архитектурата на сградата посредством екструдирани  алуминиеви кутии и канали, които могат да бъдат скрити естетически в архитектурата на сградата.

Panovista

Panovista e с по-малък размер на кутията, защото образува по-малко роло. Има отделени платна, които не затварят ъгъла. Максималната ширина е 4000 мм, а максимална височина – 2800 мм, максимална обща повърхност – 22,4 м².

С Panovista Max двете платна закопчават ъгъла със “zip” система. Това създава напълно защитен ъгъл и още по-голяма устойчивост при вятър. Изисква се годишна поддръжка. Максималната ширина е 6000 мм, а максимална височина – 3400 мм, с максимална обща повърхност от 30 м².

Panovista

Panovista

Слънцезащитни платове от фибростъкло

Това е най-подходящият материал за блокиране на светлината и слънчевата радиация, като същевременно позволява част от светлината да прониква в помещението. Освен това този плат от фибростъкло гарантира отличен изглед навън, докато видимостта навътре остава ограничена. Материалът на платното е изработен с нишки от фибростъкло с PVC покритие и е стабилен по отношение на размерите, устойчив на влага, топлина и вятър (за Panovista – до 37км/ч, а за Panovista Max – до 90км/ч), устойчив на процесите гниене и избеляване.

Структурата на тъканите идва в три основни направления:
– Sergé – предлага най-голямо разнообразие от цветове, включително и еквиваленти на RAL 9003, 1015, 9006, 7038, 7037, 7048, 7016, 7021 и 9005;
– Natté – плат с перпендикулярен модел на тъканите;
– Privacy – тъкани с коефициент на пропускане на светлина 1%, този плат предлага дискретност, без да ограничава гледката към външната страна.

За повече информация – Меезенбург.

Може да харесате още...