Първата пасивна къща в София премина успешно тестовете за въздухонепроницаемост

На 2-ри юли, на обект „Пасивна Къща Класик“, намиращ се в с. Войнеговци, София, бе проведен официалният тест с диференциално налягане при 50Ра (Blower door test).

Тестът бе проведен от фирма „Хексагон Билд“, която е единствената сертифицирана фирма в България, която може да провежда такъв тест. Резултатът оборва за пореден път, масово разпространеното мнение, че в България не може да бъде постигнато добро херметизиране на сградата.

Предварителният резултат от теста е 0.23 1/h. Един отличен резултат! (При Пасивните сгради изискването е резултата от този тест да не надвишава 0.60 1/h.)

Подробна информация за обекта, както и неговите технически характеристики можете да откриете тук.

На 6-ти август 2016 г. Пасивната къща в с. Войнеговци ще бъде отворена за посещение. Ние от Пасивна Къща България ще се радваме да се запознаем и да Ви демонстрираме основните характеристики за правилното функциониране на Пасивната сграда. Заповядайте!

За да заявите Вашето присъствие на 6-ти август, бихме искали да Ви помолим да попълните формата ни за контакти или да ни изпратите e-mail на адрес: office@passivehousebg.com

Може да харесате още...