Първи открит шампионат за строители стартира на Международния технически панаир в Пловдив

Първият в България открит шампионат за строители стартира на Международния технически панаир в Пловдив, който ще се проведе от 28 септември до 3 октомври 2015 г. Майсторите ще се състезават в монтаж на покриви с битумни керемиди, а за начинаещите е предвидено и обучение.

Откритият шампионат, който се организира в рамките на специализираната изложба „Стройтех“, е част от идеята да се създаде „бърза писта“ за навлизане на авангардни технологии в този бранш, заявиха инициаторите от холдинг МКМ. Той предизвика сензация на Есенния панаир преди четири години със своята къща акумулатор и сделките за 185 милиона евро, подписани още в първия ден.

Сега  ще покажем нови решения за енергийна ефективност в строителството, заяви президентът на  компанията  Михаил Михов. Едно от тях са битумните керемиди, които са най-модерния материал за покриви, тъй като изолират влагата и шума, лесно се поставят и не се повреждат.  Състезанията ще се провеждат всеки ден, а на 2 октомври победителите ще вземат своите сертификати, награди и договори за монтаж.

Новата сензация на изложителя са ПВЦ мембраните за предпазване на покриви, основи на сгради, басейни и декоративни езера. На Балканите те се произвеждат само от русенската  фирма „Рувитекс индъстри“, която ще организира  курсове за тяхното поставяне по време на ЕСЕН 2015. У нас няма достатъчно специалисти, умеещи да използват този продукт, затова ще обучим кадри, които ще получат и едногодишен контракт за работа, обясни г-н Михов.

На изложбата „Стройтех“  ще бъдат представени още новости от областта на хидро- и топлоизолацията. „Гинза БГ“ предлага на нашия пазар течни тапети – комбинация от мазилка, тапет и боя, осигуряващи не само комфорт, но и възможност за  декорация на стените с рисунки. Тук отново е фирма „Изомакс-Байчев“, която миналата година взе златен медал за своята течна изолация срещу мухъл и конденз. Изделия за намаляване на вредните атмосферни  влияния ще демонстрират и други изложители.

Интересът към тези продукти нараства заради започналото саниране на панелни блокове. Предприемачите могат да се запознаят с  Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилища, която ще бъде представена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Камарата на строителите в България по време на 71-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив.

Деловият форум ще покаже нови разработки в  машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, енергетиката, екологията и управлението на водите, информационните технологии, химическата и минната промишленост, автомобилостроенето, транспорта и автосервизното оборудване. Очакват се над 30 000 посетители от България и Европа.

Може да харесате още...