Първият в света плосък покривен прозорец със стандарт за пасивни къщи

Британската компания Roof Maker получи стандарта Passivhaus за своя фиксиран плосък покривен прозорец. Продуктът е получил акредитацията на Международната асоциация за пасивни къщи благодарение на топлоизолационните си свойства, като е посочен на уебсайта на асоциацията като препоръчителен продукт, който помага на архитектите и строителите да постигнат енергийно ефективен дом. Топлинните характеристики на покривните прозорци имат Ug рейтинг 0,2 за четворни стъкла, като стандартни са тройните остъклявания.

Фиксираният плосък покривен прозорец, който се предлага в размери до 3 м2, е претърпял редица тестове и изпитания от организацията Passivhaus, включително проверки с термични изображения, за да се докаже, че помага да се осигурят постоянни и трайни температури в дома.

Пол Милденщайн, главен изпълнителен директор на Roof Maker, заяви: “Да създадем първият и единствен фиксиран покривен прозорец в света, който е акредитиран от Международната асоциация за пасивни къщи, е фантастично постижение не само за нас, а за цялата промишленост в бранша като цяло. Работихме в тясно сътрудничество с екипа на Passivhaus, от началната фаза на проектирането до производствения процес.”

Може да харесате още...