Първото анти-шпионско стъкло ще се появи на пазара през октомври 2020

AntiSpyGlass 2

През есента ще бъде представено първото стъкло с ефективна защита срещу лазерни микрофони. Това защитно стъкло ще се предлага под формата на двойни и тройни стъклопакети или като монолитно ламинирано стъкло. Може да се използва както за обикновени прозорци, така и за сложни стъклени фасади. Ламинираното стъкло може да намери приложение и като интериорна преграда.
AntiSpyGlass 1

Антишпионското стъкло е идеално за правителствени офиси, офиси на компании, жилищни сгради или за всяко място, където съществува риск от лазерно подслушване. То защитава поверителността на хората в сградите от предлаганите на пазара днес устройства за подслушване на достъпни цени – лазерни микрофони и лазерни доплерови микрофони. Лазерните микрофони са устройства за наблюдение, които използват лазерни лъчи за откриване на звукови вибрации в отдалечени обекти. Те могат да се използват за слушане с минимален риск от излагане на разстояние до 1000 метра.

Информацията за иновацията е предоставена от Zeta Tech Ltd. Очаква се търговската реализация на нововъведението да е налице през пролетта на 2021 г.

Може да харесате още...