Първото издание на архитектурния конкурс „Свързани пространства” отличи проекти за енергийно ефективно строителство с висок естетически стандарт

Deceuninck
Голямата награда спечели арх. Станислав Адамов с проект на жилищна сграда

Deceuninck

Журито на националния архитектурен конкурс „Свързани пространства” гласува победителя в първото му издание. Първото място, статуетка „Свързани пространства“ и IPad устройство, бе спечелено от арх. Станислав Адамов от ADES Architecture&Design за жилищна сграда в УПИ XIII-70.

Второто почетно място зае арх. Деян Попдимитов с проект за жилищна сграда с гаражи.

„Свързани пространства” се организира от представителството за България на „Декьонинк“ (Deceuninck). Конкурсът има за цел да селектира и отличи най-добрите архитектурни проекти, в които е приложен творчески и индивидуален подход и които са изпълнени с изделия на марката Deceuninck. На фокус са енергийно ефективни проекти, изпълнени с внимание към детайлите и нестандартни иновативни решения.

Журито на „Свързани пространства” беше в състав:
Н.пр. Фредерик Морис, посланик на Кралство Белгия за България, Северна Македония и Косово, почетен патрон на конкурса;
Инж. Аспарух Щерев – управител на „Декьонинк България“, председател на журито;
Кристоф Де Мил, член на УС и изпълнителен директор „Финанси“ на ОББ, иновационен лидер на KBC Груп в България;
Иво Трингов, член на Борда на директорите на „Кордеел България“;
Дора Маринова и Светлин Маринов, архитекти от студио GaudiDS;
Проф. д-р арх. Тодор Булев, председател на УС на Съюза на архитектите в България;
Арх. Владимир Милков, председател на УС на Камарата на архитектите в България;
Огнян Делибозов, собственик на Dogrami.bg и управител на медийна група „Пасита медиа“.

„Радваме се, че наградените проекти отговарят на най-високите професионални критерии и така полагат началото на безкомпромисни стандарти за бъдещите издания на архитектурния конкурс „Свързани пространства“, отбеляза  председателят на журито инж. Аспарух Щерев, управител на „Декьонинк България“. „Намерението ни е да превърнем конкурса в годишна инициатива, която дава публичност на най-актуалните тенденции за енергийна ефективност при сградното проектиране“, допълни той.

Продуктите с марка Deceuninck подпомагат създаването на устойчив и изключително енергийно ефективен дом. Те са трайни, с отлични топлоизолационни параметри. Екобалансът им е безупречен: те са 100% рециклируеми в края на експлоатационния си живот.

За Декьонинк:

Deceuninck е основан през 1937 г. от Бенари Декьонинк и членовете на неговото семейство са в управлението на групата Deceuninck и досега. Със седалище в Hooglede-Gits, Белгия, компанията е вторият по големина производител на PVC дограма в Европа. Българският офис на „Декьонинк“ е основан през 2000 г. и осигурява продажби, маркетинг, клиентска и техническа поддръжка на територията на цялата страна.

Може да харесате още...