Патентована система за дистанционен монтаж на тенти от Fischer

Fischer Power-Fast

Немската компания Fischer разработи иновативно, патентовано решение, което позволява тенти и други предмети да бъдат фиксирани към основи, изработени от дърво, практически без термични мостове, което е безопасно и лесно за сглобяване и през топлоизолационни композитни системи (ETICS).

Fischer Power-Fast

Системата Fischer Power-Fast се състои от нова адаптерна плоча и иновативно разположение на винтовете. Адаптерната плоча помества специални винтове за дърво, които могат да бъдат поставени без предварително пробиване в мазилката и изолацията директно в носещия дървен компонент. Винтовете Power-Fast с диаметър 8 мм и 10 мм и гладка глава са изработени от неръждаема стомана (A2).

Fischer Power-Fast

Монтажникът завърта винтовете хоризонтално нагоре и надолу. Другите крепежи се въвеждат наклонено, като ъгълът обикновено е 45° или 60° спрямо повърхността на стената. След това закрепването може да бъде здраво свързано към адаптерната плоча с поне два метрични винта. Накрая системата се запечатва с вътрешно уплътнение, а гумена пластина с дебелина около 5 мм зад адаптерната плоча осигурява определено количество буфер за мазилката при завинтване на винтовете, така че тя не се притиска твърде силно и да не се поврежда при монтаж на системата.

За повече информация: Fischer

Вижте също...