Павилион от цветно стъкло за калифорнийска винарна

The Donum Estate

Художникът Олафур Елиасон и Studio Other Spaces на архитекта Себастиан Беман създадоха Vertical Panorama Pavilion, коничен павилион, направен от 832 цветни стъклени панела, за винарната The Donum Estate в долината Сонома, Калифорния.

Конструкция от неръждаема стомана, състояща се от дванадесет колони, поддържа усукания коничен навес. Той има диаметър 14,5 метра, кръгла форма и се стеснява до кръгъл отвор в най-високата си точка, който рамкира гледката към небето.

The Donum Estate

Редици от квадратни стъклени панели в оранжеви, сини, розови и червени нюанси облицоват концентричната структура от неръждаема стомана. Според студиото те свързват павилиона с пейзажа на долината Сонома.

The Donum Estate

„Вдъхновен от историята на цикличните календари, конусовидният навес е съсредоточен върху ориентиран на север окулус и е остъклен с 832 цветни панела от ламинирано стъкло, изобразяващи средните годишни стойности на четирите метеорологични параметъра в имението – слънчево греене, интензивност на вятъра, температура и влажност“, казват от студиото.

Снимки: Adam Potts

Може да харесате още...