Перфектната комбинация от вакуумно стъкло и слънцезащита

AGC Glass Europe

Защитата от летните горещини ще продължи да има все по-голямо значение. Затова компанията AGC Glass Europe предлага Fineo Solar Control – вакуумно остъкляване с покритие за слънцезащита. Докато пропускането на дневна светлина остава високо (дневна светлина – 73% за Fineo 8), стойността на g за ефективна слънцезащита спада до 41% (съгласно EN 410). В студените дни вакуумното стъкло предпазва от загуба на топлина с ниска стойност на Ug от 0,7 (монолитно) до 0,45 (Fineo Hybrid).

Fineo Solar Control осигурява достатъчно дневна светлина и в същото време предлага ефективна защита от нагряване на помещенията през лятото: за тази цел върху една от повърхностите на стъклата се нанася висококачествено слънцезащитно покритие. Ефектът е, че в помещението навлизат само 41% от затоплящите слънчеви лъчи, като в същото време се пропускат 73% от видимата дневна светлина. Желаният резултат е светли помещения, които въпреки това са защитени от прегряване през лятото.

Особено интересно за сгради в градовете или в близост до оживени пътища e, че вакуумната камера, запечатана във Fineo, повишава звукоизолацията средно с три децибела. В честотния диапазон на уличния шум това съответства на „възприемано“ намаляване на силата на звука наполовина. Други практически предимства: при кос монтаж, например при покривни прозорци, не се наблюдават конвекционни загуби, които се появяват в пространството между стъклата при обикновените топлоизолационни конструкции.

AGC Glass Europe

Предлага се за всички варианти

Комбинацията със слънцезащитно покритие се предлага за всички варианти на продукта Fineo. Монолитният Fineo е тънък като смартфон, но изолира толкова добре, колкото тройно топлоизолационно стъкло с дебелина около 40 мм, което го прави предопределен за енергийно ефективно обновяване на исторически сгради, а също и за нови сгради с особено тънки профили. Fineo Heritage стъклото се комбинира с историзиращо стъкло, което има меките структури на лятото стъкло от миналото.

Снимки: AGC Glass Europe

Може да харесате още...