Перфектни разрези на стъклото с уреди от TUROMAS

TUROMAS

Испанската компания TUROMAS е единственият производител на маси за рязане на стъкло, който гарантира перфектни разрези на стъкло с всякаква дебелина, включително 25 мм. Идеалният разрез се получава, когато между повърхността и стъкления профил се образува ъгъл от 90º, но в продължение на много години този ъгъл не може да се постигне с предлаганите на пазара опции.

TUROMAS

Поради характеристиките на производствения процес на стъклото, външните части се охлаждат по-бързо от вътрешното ядро. Тези разлики правят стъклото на „слоеве“ с различни характеристики, където има два външни слоя, всеки от които е 20% от дебелината на стъклото, и централен слой, където се намират 60% от останалата дебелина. Опитът на компанията, специалист в областта показва, че за постигане на перфектен разрез е необходимо да се правят микропукнатини на поне 10% от дебелината на стъклото по време на процеса на рязане, за да се постигне споменатия ъгъл от 90°.

TUROMAS

За да се постигне перфектният разрез, трябва да се оптимизират четирите най-важни фактора, които влияят на качеството при рязането на стъкло, които са: смазване, ъгъл и диаметър на диска, скорост и натиск върху стъклото.Тези параметри не са трудни за индивидуално регулиране. Истинската сложност е в правилното им прилагане едновременно. За тази цел Turomas разработва и патентова технологията 4tool, която не само автоматично разпознава дебелината на стъклото и приспособява инструмента за всяко отделно стъкло, което напълно премахва ръчните промени на ролките, но и интегрира четири индивидуални автоматични режещи инструмента, всеки със собствен режещ диск, независима система за смазване и цилиндър за налягане, специално измерен за диапазона на рязане.

TUROMAS

Първият инструмент се използва за рязане на стъкло с дебелина само 0,55 мм. до 2 мм. Вторият и третият инструмент се използват за стъкло с дебелина от 2 до 12 мм., което е най-често срещаната дебелина. Четвъртият инструмент използва диск с по-голям диаметър, за да се получи изключително качество на рязане на дебелини от 12, 15, 19 и 25 мм. С тази технология Turomas е единственият производител на машини за рязане на флоатно стъкло, които постигат перфектно автоматично рязане на стъкло с всякаква дебелина.

За повече информация: Turomas

Може да харесате още...