Pilkington Insulight™ взе короната в Нюкасъл

Pinklington 1
Поразителна монолитна структура във формата на корона, изцяло остъклена с тонирано в сиво стъкло Pilkington, отвори врати в сърцето на Нюкасъл. Новата пететажна сграда, наречена Catalyst, е с обща площ от 9290 кв. м., и е част от Университета в Нюкасъл. В нея са разположени три експертни центъра в областта на данните, стареенето и иновациите, както и публични пространства и споделени работни площи, където бизнесът може да си сътрудничи с академичните среди.

Предизвикани от изискването за компактна основа, включително пешеходен проход и автомобилен достъп, архитектите от GSSArchitecture проектират наклонена и разширяваща се навън във височина фасада с цел максимално увеличаване на интериорното пространство. Златна ромбоидна диагонална мрежа добавя футуристичен елемент в силуета на Нюкасъл.

Фасадата на Catalyst е изцяло покрита с изолационни стъклопакети Pilkington Insulight™ Sun, състоящи се от 13,5 мм. ламинирано и термично закалено външно стъкло Pilkington Optifloat ™ Grey HN, прозрачен PVB междинен слой с Pilkington Suncool™ 70/35 HN и прозрачно закалено Pilkington Optifloat™ Clear THS вътрешно стъкло с дебелина 10 мм. Комбинацията от тонирано и високо ефективно изолационно стъкло осигурява ниска g-стойност и съответно слаба пропускливпост на слънчева топлина.

Може да харесате още...