„Planibel Easy“: самопочистващо се стъкло от AGC

Planibel Easy

Новото самопочистващо се стъкло „Planibel Easy“ на немската фирма AGC Interpane има пиролитично, хидрофилно покритие, което използва ултравиолетовите лъчи от спектъра на дневната светлина, благодарение на които замърсяванията се премахват в рамките на пет до седем дни. Последващ дъжд след това напълно изплаква остатъците.

Planibel Easy

Функцията за самопочистване е тествана и потвърдена от Института за повърхностно инженерство и тънки филми (IST) на Fraunhofer Institute и е в съответствие със стандарта EN1096-5. Самопочистващото се стъкло е особено подходящо за труднодостъпно покривно остъкляване в зимни градини, в капандури или в големи стъклени фасади.

Planibel Easy

Продуктът се предлага в няколко варианта: Planibel Easy Clear (4mm) постига висока степен на пропускане на дневна светлина от 84%, а g-стойността (стойността на пропускане на слънчевите лъчи) е 82% – което благоприятства повишаването на слънчевата енергия в по-хладните месеци. Planibel Easy Blue (4мм) е синкав вариант, който се препоръчва, например, за използване в покривното остъкляване на оранжериите. Пропускането на дневна светлина е 63%, а g-стойността е 58%. В допълнение, при изолиране на стъклата Planibel Easy може да се комбинира с други функционални покрития като iplus за висока топлоизолация или ipasol за надеждна защита от слънце.

За повече информация: AGC Interpane

Вижте също...