Плътни фуги с хибридна лента от Iso-Chemie

С многофункционалната уплътнителна лента Iso-Bloco Hybratec, немската компания Iso-Chemie успява да комбинира въздухонепроницаемост и водонепроницаемост в едно уплътнение за прозорци, което може да се разширява и да абсорбира движения, благодарение на предварително компресираната гъвкава PUR пяна.

Iso-Bloco Hybratec

Оборудването с няколко защитни слоя фолио прави лентата от три нива абсолютно херметична от страната на стаята. Това предпазва от неконтролирани конвекционни топлинни загуби или течения чрез свързващата връзка на прозореца. Освен това херметичното уплътнение има положително въздействие върху енергийния отпечатък на сградата и дава отлични резултати при множеството проведени тестове.

Iso-Bloco Hybratec

Във функционалната си зона лентата има високи стойности на звукова и топлоизолация. В нивото на защита от метеорологични условия, тя осигурява защита при дъжд, силен повече от 1050 Pa. Интегрирането на няколко защитни стени от фолио осигурява добър транспорт на влагата, което от своя страна позволява бързото изсъхване на фугата и предотвратява риска от образуване на мухъл и плесен.

За повече информация: Iso-Chemie

Може да харесате още...