Плъзгаща се врата, която се затваря плътно

Planeo Air Silen

Planeo Air Silent е система за плъзгащи се стъклени врати с функция за уплътняване от Griffwerk и филигранен лофт дизайн. Според производителя, по отношение на звукоизолацията Planeo Air Silent е сравнима с вратите от дърво.

Planeo Air Silent е плътно затваряща се система за плъзгащи се врати, която не пропуска шум, както и кухненски миризми, водни пари и течение. Гумените уплътнения отстрани гарантират, че между вратата и стената няма пролуки. Уплътнението е интегрирано почти незабележимо в алуминиевия профил. Няма нужда от допълнителна система за вграждане или промени, а пуристичната визия на вратата е запазена.

По желание на клиента системата може да бъде оборудвана с дръжката Planeo Smart2lock. Специален бутон, поставен върху тясната страна на дръжката, активира заключващата функция.

От страната, където се отваря вратата, тясно покритие от гума прилепва плътно към стената. Монтиран на противоположната страна алуминиев ъгъл служи като ограничител. Долният ръб на стъклената врата е снабден с четка, така че да не се образува пролука. Всички елементи са с минималистичен филигранен дизайн.

Planeo Air Silen

Подходяща за баня и кухня

Уплътнителната система предпазва от топлина, шум, миризми, водни пари, течения, но също така спира и недискретните погледи. Степента на прозрачност на стъклената врата може да бъде намалена до минимум с двустранно матиране. Бутонът за заключване се намира отстрани на дръжката и може да се задейства удобно с палеца. Механизмът за заключване е скрит във водача и се активира с инфрачервен сигнал. Червена светеща сигнална точка показва дали вратата е заключена. Обмислена е и механична паник функция. Тя работи винаги и то без всякакво захранване.

Минималистичният дизайн е разработен от мюнхенското студио Relvão Kellermann. Филигранният вид на дръжката е възможен, защото системата се отваря много лесно. Благодарение на технологията за лепене Sensa на Griffwerk дръжката Planeo smart2lock може да се монтира, без да се пробива дупка в стъклото. Системата за заключване се захранва от батерии и ако е необходима смяна, се подава своевременен сигнал. Planeo Air Silent се предлага в три цветови нюанса: кадифено сиво (вид на неръждаема стомана), графитено черно и кашмирено сиво.

Снимки: Griffwerk

Може да харесате още...