Плъзгаща система Schüco LivIngSlide – атрактивен дизайн и отлични топлоизолационни качества

Schüco

Помещения, облени от слънчева светлина и разкриващи впечатляващи гледки? Всичко това е възможно, тъй като иновативната, енергийно ефективна гама PVC системи Schüco LivIng се разшири с новата система за плъзгане с повдигане Schüco LivIngSlide.

Модерен и атрактивен дизайн с тесни видими ширини на профила за по-добро проникване на светлината и високи топлоизолационни стойности характеризират плъзгащата се врата Schüco LivIngSlide. Новата система изпълва помещенията с естествена светлина и им придава свеж и модерен вид. Лесното плъзгане на стъклената повърхност елиминира границата между вътрешното и външното пространство и създава впечатляваща отворена архитектура.

Всички компоненти на системата за плъзгане с повдигане Schüco LivIngSlide са внимателно изпитани: топлоизолиран праг, крило с основна дълбочина от 82 мм и устойчиви на атмосферни влияния EPDM уплътнения. Освен това иновативното решение за отводняване и уплътняване, имплементирано в нулевия праг, гарантира отлична водонепропускливост и енергийна ефективност. Благодарение на многокамерните профили на крилата и касата се постига отличен коефициент на топлопреминаване от Uf=1,3 W/m²K. С използването на стъклопакет със стойност Ug=0,6 W/m²K системата Schüco LivIngSlide може да постигне коефициент Uw=0,8 W/m²K, който е по-добър от стандартните изисквания.

Schüco

Касата с височина 194 мм изглежда визуално лека и може да постигне големи размери с ширина до 6500 мм и височина до 2800 мм. Плоският праг, малката монтажна дълбочина и свободният дизайн на крилото правят вратата адаптивна във всяко отношение – както за нови сгради, така и за модернизация.

Schüco LivIngSlide гарантира не само комфорт и отлична гледка навън, но и лесно управление и усещане за сигурност. В зависимост от индивидуалните предпочитания може да се избира измежду шест комбинации от фиксирани и плъзгащи се модули. Съществуват двукрили, трикрили и дори четирикрили врати с две плъзгащи се крила, движещи се по една или две релси.

Schüco

 

Schüco LivIngSlide се предлага и в допълнителен дизайнерски вариант – с Panorama-крило, като гарантира до 10% по-голям достъп на светлина в помещенията и ги прави да изглеждат светли и уютни. В сравнение със стандартната система Schüco LivIngSlide при тази с Panorama-крило видимата ширина на профила се намаля от 99 мм на 72 мм. Максималното тегло на крилото може да бъде до 300 кг и въпреки това да не се усеща трудност при опериране със системата.

Schüco

Системните плъзгащи механизми осигуряват безпроблемна и безопасна работа дори с много тежки крила. Плоският, топлоизолиран праг предотвратява риска от спъване при преминаване. Вратите могат да бъдат заключващи се, отварящи се от страната на помещението, плъзгащи се или двустранни, както и да предлагат звукоизолация до 43 dB и защита от взлом клас RC2.

А нововъведение от 2022 година е моторизираното задвижване при Schüco LivIngSlide. Иновацията предоставя възможността за скрито, невидимо отвън задвижване на функциите повдигане и плъзгане. Системата Schüco LivIngSlide с моторизирано задвижване гарантира защита от прищипване до клас 3, а в случай на спиране на електрическото захранване се активира ръчно аварийно освобождаване и опериране.

Schüco

Schüco LivIngSlide плъзгане с повдигане съчетава изчистен дизайн с изключителни стойности на топлоизолация, като позволява лесно управление и създава усещане за сигурност и уют в помещенията.

Подробна информация можете да получите, като се свържете с фирма Алукьонигщал, която е лицензиран представител на марката Schüco за България.

Може да харесате още...