Плъзгащи се перголи на италианската компания Bersò

Перголите PiùCielo са идеално решение за тези, които искат да имат иновативен и биоклиматичен навес, който да позволява едновременно водоустойчивост и слънцезащита, но и да има „плъзгащ се покрив„, който да позволява човек да се насладите на очарованието на по-меките месеци.

Перголата PiùCielo може за няколко секунди да се преобрази от покрит навес в открита пергола, благодарение на плъзгащите се панели.

Това покритие не изисква специално строително разрешително за монтаж, понеже е мобилно.

От Bersò обръщат особено внимание на фиксирането на колоните към настилката. Те търсят най-подходящото решение, което да избегне неговото пробиването, заради последвалото увреждане на настилката и компрометиране на хидроизолационната ѝ обвивка. Така се предотвратява риска от проникване на вода.

Bersò стартират през 2017 г. с бяла и сива едноцветна пергола PiùCielo. За разлика от другите продукти на пазара, Bersò подготвят специални алуминиеви водачи, които позволяват, освен плъзгане на панела, и пълна изолация на дървесината от допира с вода. Предлага също така и широка гама от прозрачни панели и сенници, които позволяват на клиента да се възползва от търсения естетически и функционален ефект.

Панелите са структурирани така, че да паснат на различните специфичните изисквания на клиента. Продуктите са елегантно завършени, перфектни в детайла, с персонализирани скрити анкери (скоби и болтове).

За да се удължи живота на продукта е разработена система против стареене, при която закрепването става със скоби, които поддържат дървото на няколко сантиметра от земята, като по този начин се избягва постоянен контакт с влажността на тротоара. Това предпазва колоните от изгниване и бързо износване. За да се скрият тези скоби и запази естетиката на структурата, се поставят външни цокли от лист ламарина или мед. Поддръжката е лесна, понеже само колоните, които са изложени на слънце, изискват полагането на един слой защитен лак всеки 3 години. Дървените покривни покрития обаче, не изискват никаква поддръжка.

Специални решения за закрепване, за избягване пробиването на подовата настилка.

Специални характеристики:
– Покритие, монтиращо се без строителни процеси;
– Скрити основи (скоби и болтове), без пробиване на подовата настилка;
– Широка гама от засенчващи и/или прозрачни панели;
– Специални изолационни и водоустойчиви алуминиеви водачи;
– CE сертификат за слънцезащита;
– Цокли против стареене;
– Индивидуални проекти.

Изисквания към продуктите за слънцезащита:
– трябва да предпазват остъклените повърхности;
– трябва да се прилагат цялостно към обвивката на сградата, а не свободно от потребителите;
– могат да бъдат нанесени отвътре, отвън или интегрирани в стъклената повърхност;
– покритията могат да бъдат изработени в комбинация със или без остъкляване;
– трябва да са мобилни;
– трябва екренирането да бъде „техническо“;
– избягва се прилагане при северна ориентация.

За повече информация – Bersò.

Може да харесате още...