Плъзгащи се стъклени системи

Стъклените прегради изпълняват перфектно разделянето пространството на функционални зони – конферентни помещения, работни места, места за отдих. Освен това са практични, красиви, леки и разширяват визуалното пространство, което повишава настроението и производителността. Нищо чудно, че сега те са толкова популярни.

Сайдингова система без рамки

Използва се за остъкляване на тераси, балкони и веранди.

Трирелсови и петрелсови плъзгащи се системи. Трирелсовите плъзгащи се системи образуват отвор с дължина от 3 до 6 метра, а петрелсовите – до 10 метра без да са необходими допълнителни опорни греди. Отличителна черта на тези системи е монтирането на ролките на долната релса. Така не е необходимо подсилване на горната греда, която е прикрепена към горната част на водещия профил, както обикновено се изисква в други системи. Също така, системата има два вида долно направляване – с и без праг.

Препоръчителната височина на крилото в системата е до 2300 мм, като максималната широчина на листа при нисък праг е 1000 mm, а 1200 mm при висок. Стъклото трябва да е закалено, 8-10 мм.

Безрамкова подвижна стъклена система

Използва се за остъкляване на балкони, веранди и лоджии.

Системата се вписва много добре във всеки дизайн, тъй като изглежда лека и непринудена и отдавна е много популярна и известна в Европа.

Безрамковата подвижна стъклена система се монтира лесно в желаната геометрична форма на балкони, веранди и лоджии. Тя позволява остъкляването на конструкции с височина до 2300 mm и максимална широчина на листа от 650 мм. Дължината на отвора няма никакви ограничения. Всеки клапан има по четири ролки – две отдолу и две отгоре, което позволява равномерното разпределяне на натоварването между горния и долния водач. Тази конструктивна особеност не създава проблем при отварянето и затварянето на клапаните по всяко време на годината. Системата използва стъкла от 8-10 мм, задължително закалени. Използването им прави конструкцията напълно безопасна за деца. Дори, ако при някакви обстоятелства стъклото се счупи, то се превръща в безопасни „трохи“. Също така системата има специална защита за безопасност на децата, която не позволява отварянето на крилата.

Уплътнение-четка предотвратява проникването на прах и мръсотия във вътрешността на помещението, а силиконови подложки по стъклата обезпечават безшумен контакт на крилата едно с друго, както и стягат цялата структура в затворено състояние.

Безраменна система за остъкление тип „хармоника” с горно окачване.

За ресторанти, барове, кафенета, големи тераси, летни площадки – най-доброто решение. Мобилни стени, плъзгащи се врати и т.н. – имената на този вид безрамково остъкляване са много.

Тази система позволява остъкляването на отвори с височина до 4000 мм височина и без ограничение в дължината. Уникалността се крие във факта, че всички панели от стъклени стени могат да бъдат монтирани на специално място,  нар. паркинг. Броят на панелите в паркинга е неограничен. Цялото натоварване се поема от горния водещ профил, така че е важно да се изчисли абсорбционния капацитет на гредата, към която ще бъде прикрепена водещият профил.

водещ профил, крило за стъкло 10-12 мм, плъзгачи

Система Пергола с автоматично затваряне

Уникално решение за малки и големи летни площадки, тераси.

Автоматичното отваряне на покрива се контролира от дистанционно управление и има вградено осветление. Алуминиевите профили са с вградена отводнителна система.

Интегрирано готово решение. Системата може лесно да бъде монтирана и демонтирана. Гъвкавият покрив може да издържи на сняг до 20 см. Алуминиевите стойки правят системата устойчива на натоварване от вятъра. По периферията на структурата може да бъде инсталирана сайдингова система без рамки, които заедно с перголите да създаде пълноценно помещение, защитено от дъжд и вятър, което да се използва целогодишно. През топлите месеци цялата плъзгаща се система на стъклената стена може лесно да се прибере.

Може да харесате още...