Плъзгащите се прозорци Solarlux cero

С лице към улицата, семейният дом в Нотингам изглежда като една от онези типични британски градски къщи, които рядко са просторни. Откъм градината обаче изненадва светъл, просторен хол с плавен преход към градината.

Максимална видимост

За клиента беше много важно да може да се наслаждава от хола или кухнята на възможно най-безпрепятствената гледка към природата. „Освен това съпругата ми не искаше да гледа големи рамки на прозорци“, така клиентът обобщава изискванията към дизайна.

С cero желанията и идеите на клиента могат да бъдат изпълнени: тесните алуминиеви профили с широчина на лицето само 34 мм и 98% стъклен дял на елементите позволяват възможно най-голяма прозрачност.  Използвани са два плъзгащи се прозореца от топлоизолирана cero система. С дължина над 7 м и височина повече от 2 м, те отварят целия приземен етаж широко към градината.

Технология за специални изисквания

С плъзгащите се прозорци Solarlux cero могат да се изпълнят и 15 кв.м. стъкла с височина до 6 м. Когато е отворена, безпреградната, безпрагова подова релса създава плавна връзка между интериора и екстериора. Изненадата  в случая е лесното им управление, защото благодарение на релсите от неръждаема стомана, дори стъклени елементи до 15 кв. м. и тегло до 1000 кг могат да се движат безшумно и без усилие. При желание прозорците могат да се отворят и с електрическо задвижване, чрез натискане на бутон.

Cero се предлага с двойно или тройно стъкло и е тестван и сертифициран в съответствие с най-добрите стандарти за безопасност. Плъзгащите се прозорци предлагат защита срещу кражба до RC3.

Може да харесате още...