Плъзгащите се системи на Schüco разкриват неочаквани хоризонти!

Плъзгаща се система от алуминий Schüco ASS 70

Мечтали ли сте си някога да откриете своя дом само с едно движение към нови хоризонти?

Плъзгащите се системи на Schüco ще направят това за вас: ако имате зимна градина, тя ще се превърне в превъзходен парк, а пък терасата или балкона могат да се слеят с всекидневната. Всичко това е заради отлично издържаните в техническо отношение и професионално изработени пластмасови и алуминиеви плъзгащи се системи.

Вратите на Schüco с повдигане и плъзгане отварят безшумно и лесно пътя навън. С моделите тип хармоника могат да се отворят цели стъклени стени, а моделите с паралелно изнасяне, плъзгане и отваряне по долната хоризонтална ос (PASK) съчетават ползите от възможността на плъзгане и накланяне.

Пластмасова врата тип PASK

Чудото, обединяващо пространства е врата тип „Хармоника”. С тези врати се отварят почти напълно цели стъклени стени, като отделните елементи се нагъват и си плъзгат в ъгъла. Крилата на този тип врати могат лесно и бързо да се сгънат навън или навътре и да се плъзнат надясно и/или наляво. Крилата се плъзгат почти безшумно по релса, като са сигурно захванати в горната и долна част.

Алуминиева врата тип Хармоника

Вратите на Schüco привличат не само с красивия си дизайн, но и със системна ти сигурност, понеже изграждат една успешно завършена система от съвместими врати, прозорци и различни строителни елементи. Основна тяхна характеристика е оптималната им звукоизолация, комбинирана с лекота, въпреки високата стабилност, притежава нужните минимални усилия при отваряне и затваряне. Разработени са и уникални серии вътрешни и външни врати.

Всички модели притежават допълнителни защитни елементи срещу взлом. Видина е икономията на място, понеже крилото се плъзга паралелно към стационарното стъкло, вместо да се върти към помещението. А възможността за големи размери гарантира повече светлина и въздух.

Топлоизолационните изисквания към плъзгащите се системи са много големи. Стъклото има голяма площ и за това е със специални функции, които се определят основно от рамката и средния пфостен. Така Schüco гарантира професионално решение, не само заради топлоизолираните профили, но и заради висококачествените уплътнения.

Алуминиевата система за плъзгащи се врати с максимално пропускане на светлината е Schüco ASS 77 PD.SI. Това става благодарение на средната видима ширина на профила – само 30 мм, скритата каса, отличните изолационни стойности на цялата врата – до 0,8 W/m²K и възможността за тегло на крилото до 500 кг.

Алуминиева система за плъзгане ASS77 PD.SI

За по-добра сигурност и комфорт се предлага и Schüco e-slide. Това е заключваща, автоматично отваряща се плъзгаща система. Тук подвижният елемент се е с автоматично отключване, като се повдига и плъзва в страни. И всичко това е с едно натискане на бутон или чрез централно / децентрално управление! Schüco HomeControl е радиоуправляема сигнална система за контрол на състоянието на прозорци и врати. Има и допълнителна функция за акустично сплашване при регистриран опит за нахълтване или кражба посредством вътрешни и външни сирени. Това преустановява отегчителното обикаляне преди излизане или лягане.

От Schüco предлагат множество приложения: за врати към балкони или тераси, елементи за зимни градини или разделителни стени в помещенията. Тук фантазията на всеки може да бъде безгранична

Може да харесате още...