Подобряване на топлоизолацията на прозореца с композитен дистанционер SWISSPACER Ultimate

 

Подобряване на топлоизолацията на прозореца и повишаване на комфорта в стаята, чрез използване на „топъл край” композитен дистанционер SWISSPACER Ultimate.

Топлоизолацията на един прозорец се измерва с коефициента на топлопреминаване на целия прозорец (Uw). Колкото по-ниска е стойността на този коефициент, толкова по-добра е топлоизолацията.

(Uw) се определя по формула, включваща характеристиките на трите най-важни компонента на прозореца:
(Uf) – коефициент на топлопреминаване на профила/рамката (W/m².K) – PVC/Алуминиевия профил;
– (Ug) – коефициент на топлопреминаване на стъклопакета (W/m².K) – стъклопакета;
– (Psi- стойност) – коефициент на линейно топлопреминаване по контактната повърхност между прозоречната рамка, стъклата и дистационерната рамка ( W/m.K) – дистанционера.

Освен стандартното питане за броя на профилите на дограмата, задължително трябва да се заинтересувате и от характеристиките на стъклопакета – какви по качества стъкло, брой камери и вид дистанционер са вложени в него? 22% от преноса на топлина през прозореца минава през алуминиевата дистанционерна рамка, която се явява топлинен мост между двете стъкла.

За да се намали този негативен ефект – решението е едно – замяна на алуминиевия дистанционер с топлоизолационен – т.нар. „топъл край“ дистанционер.

Представяме Ви лидера сред този тип дистанционери – композитен дистанционер SWISSPACER Ultimate, производство на швейцарската фирма SWISSPACER.

Избирайки влагането му в стъклопакетите на Вашите прозорци, освен по-добрата естетика 6 различни цвята, поддържани на склад,

ще получите още три много важни предимства:
– Силно намаляване на конденза по краищата на стъклопакета откъм стаята през зимата!
– Силно намаляване на неприятното усещане за течение, когато сте близо до прозореца, което се получава вследствие на голямата разлика на температурите в стаята и тази по стъклопакета! Тези значителни подобрения на комфорта в стаята се получават благодарение на повишаването на повърхностната температура на стъклопакета откъм стаята средно с 5-6 градуса!
– И накрая, всичко това рефлектира в пестенето на енергия за отопление/охлаждане и по-ниски сметки за собствениците на сградите.

За контакти и повече информация – Силико ООД.

Може да харесате още...