Покритието за стъкла на Solar Window произвежда електричество както от слънчева, така и от изкуствена светлина

Покритието за стъкла на Solar Window произвежда електричество както от слънчева, така и от изкуствена светлина. То може да се нанася върху различни материали: стъкло, пластмаса или хартия, а технологичният процес е в състояние да бъде приспособен към специфичните нужди на строителната промишленост.

„Прозрачното покритие на Solar Window, което произвежда електричество ще се прилага на големите площи на небостъргачите и ще може да осигури зданията с допълнителни източници за възобновяема енергия и да компенсира разходите за електроенергия“, казва Джон Конклин, президент на Solar Window Technologies.

Solar Window
може са ке използва както при строящите се домове, така и тези от по-стария жилищен фонд. Тъй като покритието в пълен обем зависи от естествената светлина, то може да се поставя на места, където слънцето огрява по-рядко. Ако се постави Solar Window на 50-етажно здание, то, според проведените от независимите учени изследвания, разходите за инсталирането му се откупуват за по-малко от година, а преимуществото на покритието превъзхожда аналогичните панели от силициев диоксид.

„Това ще помогне да се намалят емисиите от СО2 и спре глобалното затопляне“, каза Конклин.

Покритието е направено от органични материали и може да е както прозрачно, така и цветно. То може да се нанася лесно, което го прави привлекателно за производители, готови да използват тази технология за производство на стъкла.

Може да харесате още...