Полиуретанова пяна Flexifoam, изпълняваща всички основни принципи на херметизацията

Flexifoam

Повече от 50 години Soudal разработва продукти и системи, подобряващи условията на работа и увеличаващи комфорта вкъщи. Компанията предлага огромно разнообразие от продукти за монтаж, залепване и уплътняване както за индустриални цели, така и за домашно приложение. Също така Soudal е един от световните лидери в разработването на иновации и на тяхното практическо налагане в сферата на химическите продукти за строителство и довършителни дейности.

FlexifoamДоказателство за това са десетките патенти на компанията като системата Clic&Fix, Duravalve, Genius Gun и много други. Това, което прави Soudal толкова конкуретна и развиваща се компания, е, че е осъзнала важността на своите продукти за цялостното представяне и качество на сградите, защото дори перфектната архитектура, инженерна и строителна работа може да бъде компрометирана от наглед дребни и маловажни детайли, като грешен избор на тип уплътнител, лепило или монтажна пяна. Soudal е световен лидер в производстовото на монтажна пяна и и като такъв разбира, че пяната не е само за запълване и залепване, а тя трябва да осигурява допълнителни ползи като изолация и херметизация. Един от флагманите на монтажните пени на Soudal е пяната Flexifoam и затова ще ви предоставим малко повече информация за нея и нейните предимства.

Flexifoam

Най-висококачествената еластична полиуретанова пяна с изключителни характеристики, комбинирани с лекота на употребата. Абсорбира до 50% движението на фугите и гарантира продължителна температурна и звукова изолация. Специално разработена за монтаж на прозорци в съответствие с правилата на ЕРВ за избягване на термални мостове, които се появяват при лошо проектирани и изпълнени връзки в сградите. Характеризира се с много прецизно нанасяне, ниска последваща експанзия и много икономична употреба. Бързо формиране на външния слой и втърдяване, което намалява времето за монтаж. Може да бъде използвана през зимата при температури под 0°C. Разпознаваем син цвят. Налична със стандартен винт, както и с патентованата система Click&Fix®. Много ниски VOC емисии (EC1R Plus).

Характеристики:
– еластичност: 3 пъти по-еластична от стандартна полиуретанова пяна;
– звукова изолация: 60 dB;
– температурна изолация: λ 0,0345;
– херметизация: a < 0,1 m³ / (h.m (daPa)2/3);
– паропропусклива;
-отговаря на GEV EMICODE EC-1R PLUS: много ниски емисии;
– иновативен Duravalve за оптимален обем.

Flexifoam

Благодарение на своите характеристики пяната изпълнява всички основни принципи на херметизацията: изолация, с цел да предотврати изстудяването на повърхностите отвътре на връзките на прозорците. Изгражда херметически затворени връзки. Уплътнява съединенията около прозорците и повишава звуковата изолация. Намалява влиянието на въздушните потоци, налягането и влагата. Конкуретните предимства и качества на пяната са онагледени на самия етикет и са гаранция за най-високо качество.

За повече информация – Судал.

Може да харесате още...