Получавате ли достатъчно светлина и здравословна сянка?

Valetta

Красива гледка, достатъчно дневна светлина и специална обстановка – това са принципите, според които е изграден новият център BVAEB за здравни грижи и превенция в Зиценберг-Райдлинг, Австрия. Системите за засенчване и защита от насекоми Valetta в 120-те единични стаи и големите прозорци на сградата допринасят за приятния и здравословен престой и осигуряват спокойствие и релаксация.

Отвън многоликият сграден комплекс се характеризира с множество просторни прозорци, които влизат в жив и хармоничен диалог със защитени външни пространства като тераси и лоджии, позволявайки да се насладите на специалната гледка.

С изключение на физкултурния салон и басейна, които са оборудвани със слънцезащитни стъкла без допълнително засенчване, всички прозорци са проектирани с троен топлоизолационен стъклопакет.

В зоната за настаняване се използват дървени прозорци с алуминиева обвивка, които се засенчват от алуминиеви плъзгащи се елементи Valetta. Те могат да се преместват ръчно и се движат по направляващи релси пред парапета на лоджията.

Изборът се спира на системата за засенчване Easy с S-образни ламели на Valetta. Тя може да бъде прикрепвана към вече завършени фасади или да бъде лесно монтирана по време на топлинното саниране.

Външното засенчване, изработено от екструдиран алуминий, изглежда особено елегантно, има ъглова единична или двойна водеща шина и отговаря на най-високите архитектурни изисквания.

Valetta

Мотор с 5-годишна гаранция осигурява надеждно задвижване

Въпреки че системата щори Easy е абсолютно стабилна дори при екстремни метеорологични условия, ако се стигне до най-лошото, елементите могат лесно и бързо да бъдат демонтирани и заменени.

Тъй като спокойните нощи допринасят значително за пълното възстановяване, подходящата защита от насекоми също е част от оборудването. В този случай решението е взето в полза на защитата срещу насекоми Valetta, която е проектирана като двойна врата с люлееща се рамка. Чрез магнит и пружинен механизъм се постига добро уплътнение, автоматично и най-вече плавно затваряне.

В допълнение към 17-те стандартни цвята от палитрата на RAL, индивидуалните и специфични желания могат да бъдат задоволени със специални цветове по RAL, HF цветове, специално анодиране, HDS цветове с изключително устойчива на атмосферни влияния цветова структура и избор от NCS (Natural Colour System).

Снимки: Valetta

Може да харесате още...