Полупрозрачна стъклена офис централа за чешки производител на стъкло


Основаното в Прага архитектурно студио OV-A завърши строителството на нова фирмена централа на чешка компания производител на стъкло – ансамбъл от нова сграда, изцяло покрита с полупрозрачни стъклени плочки, и реновирана стара къща от 19 век. Създаващият остър контраст офисен комплекс е главният офис на Lasvit в Нови Бор, Чехия. Стъклената половина от ансамбъла отразява дългата традиция в производството на стъкло, която Lasvit представлява и популяризира. Цялата сграда е облицована със стъклени плочки, които Lasvit проектира и произвежда специално за нея. Двете сгради, разположени една до друга, се съчетават в хармония, в която старото и новото се допълват.

Изградената изцяло от полупрозрачно стъкло сграда, служи като офис кантина на приземния етаж и шоурум на дизайнерски образци на стъкло на етажа по-горе. Това голямо, добре осветено правоъгълно пространство, с необичаен сводест таван с решетъчен модел, се използва и като конферентна зала.

Стъклената къща изглежда като блестяща лампа, осветяваща града. Това е знак за подмладяване и нов прилив на увереност в производството на стъкло в региона. Традиционно от края на 18 век до днес къщите на площад Palackého в града са собственост на чешки производители на стъкло.

Може да харесате още...