Портних откри саниран блок в кв. ”Чайка”във Варна

Саниран блок номер 16 в жк „Чайка“ откри кметът на Варна Иван Портних. Сградата е шестетажна, с 5 входа. Кметът поздрави домоуправителите и техните съкооператори за активността.

„Виждате, че обликът на блока е различен, което опровергава лъжите за санирането. Променят се условията на живот за хората, забелязва се повишаване на търсене на апартаменти в обновените кооперации, защото санирането повишава цените на имотите. Позитивните ефекти са видими“, каза Портних.

Той допълни, че работата на сдруженията вървят с ускорени темпове, има и ръст на нови кандидатстващи за саниране.

Строително-монтажните дейности, извършени в бл. 16, са полагане на топлоизолация, минерална мазилка, поставени са нови входни алуминиеви врати, топлинно изолиране на таван на сутерен, цялостен ремонт на покрив, нова PVC дограма за всички прозорци по желание на живущите, монтаж на нови осветителни тела с фотоклетки и на фотоволтаични системи, изградена е нова мълниезащитна инсталация.

Изпълнител „Солей 06“ ООД, а общата цена за изпълнение на договора е: близо 975 хил. лв. без ДДС.

Саниране върви в момента на 26 блока в цяла Варна. Регистрирани са 112 сдружения на собствениците. Исканията за сключване на договори за целево финансиране към Българската банка за развитие са 71, сключени договори за целево финансиране са 34.

Тази година предстои саниране и на общинска и държавна инфраструктура – на 3 детски градини, 7 училища и 2 професионални гимназии.

dir.bg

Може да харесате още...