Последно поколение уплътняващи експандиращи ленти Soudaband

Soudaband

Благодарение на своята многостранност, експандиращите ленти са широко разпространи от години в строителния сектор. Намират приложение при уплътняването от прозоречни до дилатационни фуги в бетон и фасадни елементи. Soudal предлага пълна гама от експандиращи ленти с различни размери и качества – както стандартизирани, така и нестандартизирани. Последното поколение функционални експандиращи ленти предлагат уплътнение на различни нива при това в един единствен продукт.

SoudalSoudaband предлага следните решения:

Soudaband Activ Plus – мултифункционална компресирана лента от пяна

Soudaband Aktiv Plus е мултифункционална компресирана лента от пяна за лесно уплътнение на външна дограма с един продукт. Подходяща за така наречения тунелен монтаж, като в солидни стени и дървени конструкции. Изпълнява 3 функции: водоустойчивост до 600 Ра отвън, топлинна и звукова изолация в средата и херметизация във вътрешна фуга.

Комбинира 3 продукта в 1:
– водоустойчивост до 600 Pa;
– паро-пропусклива;
– въздухо непропусклива;
– висока топлинна и звукова изолация;
– устойчива на UV и атмосферните условия.

SoudabandSoudaband PROBG 1 – BG1 сертифицирана уплътнителна лента от пяна за високи сгради

Стандартизирана, компресирана лента от пяна за уплътняване на фуги на фасади. Отговаря на стриктните изисквания на DIN 18542:2009 BG1. Водоустойчивост до поне 600 Pa и подходяща за непокрити фуги (UV устойчива). Идеална за уплътняване на връзки във високи сгради, фуги на прагове или висококачествено спомагателно въже при различни видове монтажи. Продуктът има ATG одобрение (производствен контрол) и Socotec спецификация.

Характеристики:
– водоустойчивост до 600 Pa;
– въздухо и водонепропусклива (в зависимост от коефииента на компресия);
– паро-пропусклива;
– устойчива на UV и атмосферните условия;
– адаптира се към неравностите и движението на фугите;
– налична и в сив цвят

SoudabandSoudaband Acryl T80 – компресирана пяна-лента за уплътняване на фуги 

Soudaband Acryl T80 е нестандартизирана импрегнирана, компресирана лента от пяна за уплътняване на фуги и връзки при дейности на закрито и като спомагателно въже при употреба на открито. Идеална за уплътняване на външна дограма при конструкции, предварително обработени с уплътнител, например със Soudaseal 215 LM.

Характеристики:
– звукова изолация (звукова защита);
– остава еластична;
– паро-пропусклива;
– съвместима с всички уплътнители.

За Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и хоби потребители в Европа. Групата притежава 20 завода на 5 континента и за нея работят над 3200 служители. Soudal е 100% белгийска семейна компания, ръководена от своя основател г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти. Продължителните инвестиции в R&D, дългосрочната визия за иновации и адаптация към местните изисквания на пазара допринасят за изключителното представяне на Soudal.

За повече информация – Судал.

Може да харесате още...