Поставиха контейнери за строителни отпадъци в Пловдив

Контейнери за строителни отпадъци са поставени на 8 места в 6-те района на Пловдив, съобщи директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.

Контейнерите са тип „Лодка“ – 4 куб. м, а Стоянов подчерта, че в тях гражданите могат да изхвърлят строителни отпадъци от ремонтни дейности в домакинствата си, като еднократното количество не може да надвишава 1 куб. м.Поставянето на „лодките“ е в съответствие с Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив, като целта е да се предотврати нерегламентираното изхвърляне на строителни отпадъци.

Задължение на фирмите е сами да осигурят извозването на отпадъците. Могат да се обърнат към ОП „Чистота“ на тел. 032/675 817, което да им предостави контейнери тип „Лодка“ срещу заплащане по утвърден с решение на Общинския съвет ценоразпис, или да потърсят услугите на други специализирани фирми.

Върху контейнерите ясно е изписано тяхното предназначение, както и телефон за връзка с „Чистота“. Директорът Иван Стоянов е категоричен, че от общинското предприятие стриктно ще следят за спазването на заповедта и нарушителите ще бъдат санкционирани.

Той напомни, че за други едрогабаритни отпадъци – дивани, маси, фотьойли, врати и пр., е предназначена специализираната площадка в базата на ОП „Чистота“ на ул. „Даме Груев“ 64 А.

Ето местата, където са разположени контейнерите тип „Лодка“:

Район „Централен“
ул. „Юрий Венелин“ №2 ул. „Странджа“ №1 ул. „Тракийски юнак“ №25

Район „Западен
ул. „Юндола“ №28 – 30 /обръщалото на градските автобуси/ Район „Северен“ ул. „Еледжик“ №11 /обръщалото на градските автобуси под Карловския надлез/

Район „Тракия“
ул. „Цар Симеон“ /до ЖП гара „Тракия“, околовръстното/

Район „Източен“
ул. „Богомил“ /срещу №98/ Район „Южен“ ул. „Даме Груев“ №64 А /пред базата на ОП „Чистота“/

dir.bg

Може да харесате още...