Поставят нови стъклопакети в училището в Хитрино

Мобилната група психолози ще бъде утре в училището в Хитрино, за да окаже подкрепа на учителите от ОУ „Петър Берон“. Това увери учителския състав вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева, която заедно със заместника си Диян Стаматов беше на проверка на ремонтните дейности в училището.

От понеделник, когато учениците ще са на училище, психолозите ще започнат работа с тях. Кунева призова учителите да ги насочват към мобилната група на МОН, за да не потискат травмата от инцидента, а да говорят за нея и да я преодолеят.
Вицепремиерът огледа ремонтните дейности, които продължават и в момента. В училището днес се поставят нови стъклопакети, като кметът на селото Ниридин Исмаил обеща цялото училище да бъде остъклено до края на деня. Утре предстои почистване и започва отопляване на сградите, за да може да започне учебният процес от понеделник. За нормално функциониране на процеса от МОН е осигурен и допълнителен автобус, тъй като 80% от 232-те ученици в училището са от съседните населени места.

Освен с учителския колектив на училището, Кунева проведе и разговор с кмета на града за нуждите на образованието в общината. По отношение на обявената допълнителна ваканция Кунева посочи, че основният принцип, от който се ръководи министерството е да бъде предотвратен и минималният риск за децата. Предвид епидемиологичната обстановка и метеорологичната прогноза преценихме, че е по-добри тези два дена децата да са във ваканция, а в това време да се отопляват учебните стаи, коментира тя. Ако в понеделник в определени области на страната има все още проблеми, ще действаме локално.

cross.bg

Може да харесате още...