Построиха най-големия във Великобритания център за продажба на гориво с композитни панели на Ruukki

Най-големият британски покрит център за продажба на каменни въглища и други горива бе построен от фирмата SCM Construction, използвайки Ruukki Composite Panels за покрива и стените. Разположен в Халифакс, Западен Йоркшир, новият център за дистрибуция на горива обслужва битови и промишлени клиенти с твърдо гориво, бутилирани газови продукти и сгъстен газ седем дни в седмицата.

Бяха изградени две големи складови помещения, които дават допълнителен капацитет за съхраняване на общо 8500 тона твърдо гориво на палети и 1500 тона въглища в затворено въглищно депо. Стенните панели Ruukki SP2D и покривните панели SP2C бяха избрани от строителя заради високото им качество и атрактивен външен вид. Освен това те са лесни за използване на място.

Новата сграда е не само естетически издържана, но и енергийно ефективна. Благодарение на термоефективната и добре изолирана конструкция, клиентите могат да спестят до 15% от намаленото съдържание на влага в твърдите горива и следователно да получат допълнителен обем гориво при всяка покупка. Собствениците имат планове за монтиране на електрически пунктове за презареждане на електрически автомобили и инсталиране на 200 киловата соларни панели на покрива на новата сграда. Складовата база ще се отоплява с възобновяеми източници на биомаса, а дъждовната вода се събира за повторна употреба на място.

Може да харесате още...