Повече комфорт със задвижванията за гаражни врати Hörmann

Hörmann пуска на пазара нова серия задвижвания за гаражни врати. Четвъртото поколение задвижвания SupraMatic и ProMatic на производителя е по-мощно от предишните и позволява управление от смартфон или Smart Home системите.

Четвъртото поколение задвижвания за гаражни врати Hörmann след последното усъвършенстване е не само по-ефективно, но и по-интелигентно от предходните. Така например, вграден интерфейс HCP Bus дава възможност за интегриране на новите задвижвания в наличните Smart Home системи. Също така с новото приложение BlueSecur Hörmann предлага комфортна алтернатива за управление на гаражни и външни врати.

Hörmann усъвършенства своите доказали се задвижвания за гаражни врати: както новото ProMatic 4, така и премиум задвижванията SupraMatic E4 и P4 предлагат повече функции и комфортно интелигентно обслужване. Значително по-високите скорости на отваряне на вратата в сравнение с предишното поколение осигуряват по-бързо прибиране. Това се оказва доста ценно най-вече на улиците с голям трафик, тъй като се пести време например от изчакване в края на платното. Спокойствие при прибиране по тъмно осигурява вграденото и при трите задвижвания енергоспестяващо LED осветление. Равномерно и до 20 процента по-силно осветяване на гаража осигуряват 30 (P4), съответно 20 (E4) светодиода LED при двете задвижвания SupraMatic и 10 светодиода LED при ProMatic.

Hörmann

Трите нови задвижвания SupraMatic P4, SupraMatic E4 и ProMatic 4 (отляво надясно) са оборудвани с ново енергоспестяващо LED осветление, което осветява гаража при влизане и излизане.

Връзка HCP Bus за външни Smart Home системи

С новия интерфейс HCP Bus, който е стандартно вграден във всички модели от четвъртото поколение, Hörmann отваря вратата към света на Smart Home. Задвижването за гаражни врати се свързва към системите за автоматизация на дома, като Homematic и Delta Dore, посредством HCP Bus и с помощта на радиомодул, съответно системен кабел. Като част от автоматизацията на дома задвижването за врати може да се управлява удобно през потребителския интерфейс на Smart Home системата и да се свързва произволно с други смарт устройства. Така например смарт системата може да се програмира така, че при затваряне на гаражната врата по тъмно да се включва същевременно външното осветление и осветлението в антрето или вратата да се отваря автоматично при приближаване до дома. Ако Smart Home системата позволява дистанционен достъп през интернет, е възможно гаражната врата да бъде отваряна удобно и от разстояние, например, за да може куриер да остави пратка там или да се провери статуса на разпознатите устройства.

Hörmann

Новите задвижвания за гаражни врати Hörmann се свързват към налични Smart Home системи през интерфейса HCP Bus. Представеният тук модул изгражда радиовръзката до Smart Home системата Homematic.

Hörmann

Благодарение на интерфейса HCP Bus задвижването за врати Hörmann може да се управлява от потребителския интерфейс на съответната Smart Home система.

Приложение BlueSecur – Дистанционното управление в смартфона

В днешно време смартфонът е незаменим спътник. Защо тогава да не можем да командваме и гаражната врата с негова помощ?

Hörmann

Смартфонът се налага като универсално командно устройство. С новото приложение BlueSecur на Hörmann вече е възможно също отваряне и затваряне на гаражни врати чрез Bluetooth.

Hörmann

Инсталирането и обслужването на приложението Hörmann BlueSecur е много лесно. Външната или гаражната врата се отварят и затварят комфортно от смартфон чрез Bluetooth. С ключ от администратор е възможно предоставяне на еднократен или ограничен във времето достъп на трети лица.

С новото приложение BlueSecur Hörmann предоставя възможност за командване на гаражната врата не само с дистанционни управления, кодирани манипулатори или скенери за пръстови отпечатъци, но също и с личния смартфон чрез Bluetooth. Съответният приемник вече е вграден в новите задвижвания SupraMatic. За допълнително оборудване на задвижването ProMatic 4 Hörmann предлага новия Bluetooth приемник HET-BLE.

Посредством разбираемия потребителски интерфейс на приложението BlueSecur е възможно не само да се командват всички гаражни и портални врати на Hörmann, но също така да се включва и изключва осветлението на задвижването, както и да се отварят външни врати с автоматични брави. Приложението може да се свали безплатно от Google Play и App Store.

Който разполага с ключ от администратор, може също така да препрати 15 еднократни ключа на трети лица, които ключове могат да бъдат и ограничени във времето. На практика това може да се осъществи също чрез SMS, E-Mail или Messenger. Така става възможно например изпращане на еднократно правомощие до смартфона на градинаря, за да може той да влезе в градината през външната врата – дори когато няма никого в дома.

Автоматично проветряване като превенция срещу щети от влага

HörmannС “Позиция за проветряване” производителят Hörmann е вградил във всички задвижвания трета позиция на вратата, която – управлявана от предлаганите като опция климатични сензори – позволява автоматично проветряване при прекалено висока влажност в гаража.

При монтиране на съвременна, топлоизолирана гаражна врата е необходимо редовно проветряване за избягване на мухъл и ръжда. То се регулира от вътрешния климатичен сензор HKSI в комбинация с външния климатичен сензор HKSA: Те измерват непрекъснато влажността на въздуха в и извън гаража и при необходимост отварят вратата изцяло автоматично до позицията за проветряване и я затварят обратно, след като въздухът се подмени. За да не е възможно по време на автоматичното проветряване в гаража да навлязат листа, дребни животни или неканени гости, се предлага комбинацията с наличния като опция при Hörmann държач за прибираща се ролка. Той гарантира, че за проветряване ще се отваря само най-горната ламела и вратата ще остане затворена до пода.

За контакт и повече информация – Hörmann.

Може да харесате още...