Повече светлина и повече видимост

Немската компания Schörghuber Spezialtüren KG представя врати от масивно дърво с филигранен профил и голямо остъкляване.

В обекти като училища, детски градини, болници и административни сгради, вратите не само трябва да отговарят на техническите изисквания, но и да изпълняват функции в интериорния дизайн. В коридори, стълбища и входни зони, например, са необходими високи нива на светлина, което може да се постигне чрез използване на възможно най-големите стъклени повърхности.

За тази цел компанията предлага врата от масивна дървесина без допълнителни лайсни с малки фризови ширини. При тази врата конструкцията на рамката елиминира допълнителните лайсни, така че преходът между стъкло и рамка е практически невидим. Ширината на фриза е само 70 мм, което увеличава остъклената част на вратата и по този начин в помещенията попада повече светлина. Освен, че тези врати предлагат необходимата пожаро, димна и звукова защита те отговарят и на клас на съпротивление RC 2.


Новите системи, предлагани от фирмата могат да бъдат видени в рамките на изложението BAU 2019 в Мюнхен в зала В4, щанд 311.

Може да харесате още...