Пожароустойчиви и димозащитни врати на Hörmann в сградата на Philips

Пожароустойчиви врати в сградата на концерна на Philips в Хамбург, Германия.

Новото седалище на концерна Philips в Хамбург, Германия, поставя мащаби в дизайна на офисите. Конструктивните особености са във вътрешността, където конвенционалните офис клетки и стеснените зони за кафе отстъпват място на непрекъснат микс от помещения, включващи мобилни работни места, боядисани в ярки цветове и изцяло различно обзаведени зони за сядане, помещения за отдих и конферентни зали.

Тясното сътрудничество и интердисциплинарната работа са приоритет във фирмената философия. Пожароустойчивите и димозащитните врати на Hörmann също са част от концепцията на сградата и осигуряват безопасност и прозрачност.

Нялколко господа седят в плажни кресла, бели дървени столове създават атмосфера като на корабна палуба, а обособени зони за сядане в изкуствени брезови гори дават усещане по-скоро за луксозен пикник, отколкото за работната среда в една от водещите световни компании в областта на здравните технологии.

Там обаче, по-точно в разположената в Хамбург централа на Philips за Германия, Австрия и Швейцария, се намират тези привлекателни „вътрешни светове“. Те са част от програмата Work Place Innovation, която нидерландската компания е разпоредила за близо 2000 служители от териториалното подразделение „Фулсбютел“, което се намира близо до летището.

Може да харесате още...