Прахово-полимерно боядисване от СААВ

От началото на октомври 2010 г. работи новата линия за прахово-полимерно боядисване на СААВ ООД.

Изпълнена по най-съвременните изисквания, инсталацията е снабдена с вани за подготовка и обезмасляване на боядисваните детайли, сушилен агрегат, камера за електростатично нанасяне на покритието и пещ за полимеризация на покритието.

Ваните за обезмасляване и подготовка са подредени в следната последователност. Първа в технологичния ред е вана с топъл разтвор за обезмасляване и фосфатиране, следва вана за топла промивка и след нея вана за студена промивка. Сушилният агрегат за подсушаване е на края.

Камерата за нанасяне на електростатичното покритие е снабдена с перфектна система за аспирация и улавя и най-малките частици остатъчен полимер, отделяйки го в специални контейнери.

Пещта за полимеризация позволява да се обработват детайли до 6 м. дължина и притежава завиден коефициент на КПД.

Като енергоизточник за производството се използва природен газ, който освен,че е екологичен, има и голям принос в ниската себестойност на целия процес.

Новата инсталация за прахово-полимерно боядисване има капацитета да боядисва, както поцинковани, стоманени повърхности, така също и пребоядисване на алуминиеви профили и детайли.

Капацитета на инсталацията е до 250 кв.м. за смяна.

Цени на прахово-полимерно боядисване на кв. м. за цвят бял – 5.80 лв. с ДДС , за цвят различен от белия, стандартен – 6.50 лв. кв. м. с ДДС и за пребоядисване на алуминиеви профили – 8.40 лв. кв. м. с ДДС.

За заявки:
Радослав Рангелов,
тел.: +359 897 944 880
www.saav-bg.com

Може да харесате още...