Пръстов отпечатък вместо ключ

С развитието на съвременните технологии биометричният достъп – с отпечатък от пръст или сканиране на ретината, става достъпен не само в специално защитените обекти, но и в частните къщи и вили. Ключалката е най-важната част на вратата – от нейното качество, здравина и дълготрайност зависят безопасността на къщата и нейните собственици.

Следвайки иновативните технологии в областта на системите за защита на достъпа, водещата компания Winkhaus разработи ключалките blueMatic EAV3, с многоточково заключване и удобна функция за влизане с пръстов отпечатък.

В сравнение с други методи, идентификацията по пръстов отпечатък осигурява висока степен на защита – копирането на ключ, кражбата на парола или пропуск е много по-лесно, отколкото сдобиването с пръстови отпечатъци. Използването на тази технология осигурява не само сигурност, но и практичност – потребителят не трябва да носи нищо – за да отключи вратата, той се нуждае само от отпечатък на собствения си пръст.

Необходим компонент на биометричната система за пръстови отпечатъци е електрическата ключалка, само заедно с нея системата ще работи без проблеми. Специално за тази цел Winkhaus е разработил електромеханична ключалка blueMatic EAV3, съвместима с различни биометрични системи за пръстови отпечатъци, включително от водещите компании Idencom или Ekey.

Ключалката blueMatic EAV3 има висока устойчивост на взлом – трета степен против кражба по DIN 18251-3. Стоманените заключващи се ребра на системата с ширина 25 мм надеждно защитават вратата от взлом – степен на безопасност RC2 / RC3. Допълнителен комфорт за потребителя осигурява блокирането на завъртането на дръжката, което предотвратява непреднамерено измъкване на напречните носачи и повреди на рамката.

Автоматичната ключалка blueMatic EAV3 от Winkhaus осигурява херметично затваряне на вратата в 3 точки. При затварянето, масивните напречни ребра на системата EAV3 автоматично излизат напред и заключват сигурно вратата. Отвътре вратата може да се отвори по обичайния начин с дръжката.

За още по-голям комфорт на потребителите, ключалките blueMatic EAV3 могат да бъдат настроени на дневен режим, което позволява да вратата да се отваря без ключ или скенер. Така можете да оставите вратата отключена за кратко време, например когато разтоварвате покупки. Можете да настроите вратата на дневен режим сами, като използвате магнитния датчик и превключвателя, които са прикрепени под централната част на ключалката. Преминаването в дневен режим се активира само чрез натискане на превключвателя – функцията OneTouch.

 

Може да харесате още...