Прецизност в детайлите и видимо висококачествени повърхности с покритие Duraflon

Newton

Аксел Алтенберенд, собственик на мюнхенската архитектурна фирма DMP казва за новата си сграда: “Нютон ще пребъде във времето. Вложихме много мисъл в тази посока.” Това, което е било особено важно за него при работата по Нютон, е сградата да бъде устойчива не само технически и функционално, но и емоционално.

NewtonНютон се намира на Ridlerstrasse в западната част на Мюнхен, която през последните години процъфтява във все по-популярен квартал. Това предполага и разработването на модерен и атрактивен дизайн на формите на сградата и концепцията за бяла архитектура. Най-забележителната черта на сградата е нейната фасада с бели ленти. Те следват контура на петте надземни етажа и продължават в шестте вътрешни стени на сградата. По този начин те не само придават на просторното здание впечатляващ външен вид, но и спомагат за идеята за нова, устойчива и вечна архитектура в градския пейзаж.

Флуорополимерното емайлирано покритие Duraflon е изключително устойчиво на UV лъчение, химически влияния и е лесно за почистване. Експлоатационният живот на покритието съответства на експлоатационния живот на цялата фасада и дограма и така отговаря на изключително високи стандарти за устойчивост.

HD Wahl, специалисти за довършване на метални компоненти във фасадата, са изпълнители на тази част от проекта. Според производителя тази система за покритие е идеално подходяща за проекта, тъй като отговаря на най-високите изисквания за устойчивост. С Duraflon, цветът и блясъкът на повърхностите се запазват трайно дори при неблагоприятни атмосферни условия или високи емисии в непосредствена близост. Продуктът има и Easy-to-Clean характеристики – много лесно се почиства, което е важен аспект при проектирането на чисто бели фасадни елементи във вътрешността на града.

Вижте също...