Предпазени ли сте от слънцето, ако стоите зад прозореца?

window

Дали престоят в затворено пространство ви предпазва от слънцето? Експертите казват – не, ако сте близо до незащитен прозорец. Увреждащите UVA слънчеви лъчи (315–400 nm) могат да преминават през прозорците по всяко време на годината и излагат обитателите на вредни лъчения. Постоянното излагане за продължителен период от време може да причини рак на кожата, бръчки, отпускане и преждевременни старчески петна.

Но има лесно решение – ламинирано стъкло, направено с PVB междинни слоеве от Saflex® и Vanceva®. Всички междинни слоеве от архитектурен клас Saflex защитават до 99% от UV радиация между 300 и 380 nm. Saflex UV е специално разработена формула за висока-UV защита, която спира до 99% от UV лъчението от 300–400 nm.

Опасно ли е да се стои до прозореца?

Много хора предполагат погрешно, че ако са на закрито, са защитени от слънчевата радиация. Но ако бюрото ви е до прозорец, UV лъчите могат да проникнат през стъклото. UVB радиацията или лъчите, причиняващи слънчево изгаряне, обикновено се блокират от стъклото, така че хората се чувстват в безопасност, защото не виждат бърза промяна по кожата си. Въпреки това, също толкова зловещата UVA радиация може да проникне през стъкло и това са лъчите, които причиняват преждевременно стареене на кожата и могат да допринесат за развитието на рак на кожата. UVA радиацията представлява 90% от най-вредните ефекти на слънцето и присъства през целия ден, всеки ден от годината.

Всички обичаме да се наслаждаваме на естествената светлина, докато сме на закрито, а използването на междинните слоеве Saflex и Vanceva в ламинирано стъкло ви позволява да работите, четете, учите или релаксирате с минимална загриженост за влиянието на UV лъчението.

Може да харесате още...