Председателят на Управителния съвет на Aluplast бе удостоен с почетна значка

Aluplast

На 30 септември 2022 г. на Международния панаир в Познан се проведе тържествена церемония по случай тридесетата годишнина на Велкополската строителна камара, организирана под почетния патронаж на президента на Република Полша г-н Анджей Дуда.

На церемонията присъстваха многобройни представители на държавните и общинските органи, бизнес организациите, висшето и професионалното образование, както и приятели и поддръжници на Велкополската строителна камара.

Aluplast

По време на тържеството много хора бяха удостоени с държавни, ведомствени, регионални и камарни награди. С решение от 6 септември 2022 г. Министърът на развитието и технологиите връчи почетната значка „За заслуги в строителството“ на главния изпълнителен директор на Aluplast sp. z o.o. – Кристиан Войку. Наградата беше връчена от Областния управител – господин Михал Зелински.

Aluplast

Системна стратегия за успех

Председателят на УС Кристиан Войку ръководи полския клон на Aluplast от 1995 г. насам. Под ръководството на Кристиан Войку само за шест години фирмата се превръща в най-големия производител на PVC прозоречни системи в Полша и запазва лидерската си позиция до днес. През първия етап от развитието на фирмата успешно е стартирано производството на PVC профили в Бидгошч, последвано от преместването му в Познан след изграждането на новия завод. На площ от над 60 000 m² е построена модерна производствена база.

Aluplast

Полската фирма, създадена през 1995 г. в Познан, има осем служители в началото на дейността си, а през първата си година постига оборот от 4 милиона злоти. Понастоящем във фирмата работят над 700 души, а оборотът ѝ е над един милиард злоти.

Изключително динамичният и стабилен растеж на фирмата в Полша доведе до решението през 2019 г. да започне изграждането на нова производствена база в Наградовице (община Клещово) близо до Познан, което ще позволи на фирмата да удвои производствения си капацитет. Върху закупения парцел от 15 хектара се изгражда модерна производствена база със склад и офис сгради. Крайната стойност на инвестицията се оценява на над 140 млн. злоти. Фаза II на новия завод на Aluplast ще бъде завършена тази година. Това е изключително важна част от стратегията за укрепване на пазарната позиция и засилване на производствения потенциал, тъй като на този етап ще бъдат завършени ново производствено хале, инсталация за смесване на суровини и технически помещения с обща площ от около 20 000 m². Новият завод планира да инсталира 50 линии за производство на PVC профили.

Aluplast

Aluplast е също така основател и член на Асоциацията на производителите, доставчиците и дистрибуторите на Полски прозорци и врати (Polskie Okna i drzwi), както и на много други камари и асоциации, като например Велкополската строителна камара; Велкополската промишлена и търговска камара или Полски строителен клъстер.

За контакти и допълнителна информация – Алупласт България.

Може да харесате още...