Представиха най-дебелото ламинирано стъкло в света

На изложението Glasstec в Дюселдорф компанията Sedac представя ламинирано обезопасено стъкло в невиждани досега размери: то се състои от 18 слоя и е с обща дебелина около 30 см. Всеки от слоевете е с дебелина 15 мм, а помежду си са свързани с междинен слой от SentryGlass. Това е най-дебелото ламинирано стъкло в света, а експонатът на изложението тежи 3,6 тона.

Това е впечатляващ пример за възможностите на компанията – експерт в производството на стъкла в големи размери. Показани са възможностите на материала като опорен елемент за структурно остъкляване. Изложението вдъхновява архитектите и дизайнерите, като им показва нови възможности за използването на стъклото и отваря ново пространство за творчество.

От септември тази година, Sedac произвежда изолиращо и обезопасено стъкло с най-големите възможни размери – 3,51м х 20м. Това е вторият рекорд, който компанията притежава.

Със стъклата на Sedac са създадени знакови сгради по целия свят, като например новата сграда на медицинския факултет в Монпелие, големи търговски центрове в Близкия Изток, и др.

Може да харесате още...