Предстои лятна програма за креативно мислене Know How/Show How в Пловдив

Лятната програма за креативно мислене и дизайн Know How/Show How ще проведе поредното си издание в Пловдив. Темите са градска среда, теренна работа, изследователски методи и техники, журналистика, кръгова икономика, визуализация, визуална комуникация, дизайн стратегии, разработване на продукти. 

Тазгодишното издание е в два етапа. Първият включва образователна програма в 6 дневна работилница от 2–7 юли. Вторият етап включва публична програма, планирана за реализация през 2019 г. Поканени да участват са архитекти, продуктови и графични дизайнери, журналисти, фотографи или хора от социалните науки. Няма ограничения за възраст или специализация.

Започва се с работилница, която ще изследва потенциала на квартал Кючук Париж в Пловдив. Tя ще се проведе в кварталното читалище „Тракия“, което се нуждае от по-добра материална и пространствена инфраструктура. В процеса на работа ще се разработват проекти и предложения за продукти, които да подпомогнат читалището. В продължение на 6 дни ще има срещи с местни жители и производители за проучване на квартала, от което трябва да дойдат данните и идеите за бъдещите проекти.

Работилницата ще бъде ръководена по уникалната методология, разработена от холандския пространствен дизайнер и архитект Елмо Вермaйс и продуктовите дизайнери от българското студио Тухла – Ростислав Димитров, Владимир Кирчев и Захари Радев.

Реализацията на втория етап – Публичната програма, е планирана за 2019 година, отново в читалище „Тракия“. Тя ще се състои от дискусионен форум и реализации на проектите, генерирани от работилницата през 2018 година. Тези проекти ще останат в местната инфраструктура като действащ пример за възможностите, разкрити от осъщественото проучване и силата на дизайна.

Повече информация. 

Може да харесате още...