Прекомпресирана уплътнителна лента Soudaband Pro SFD

soudal

Най-новата разработка на Soudal, свързана с уплътняването, е мултифункционалната прекомпресирана уплътнителна лента Soudaband Pro SFD. Тя отговаря на изискванията на DIN 18542:2020 клас BG1 – европейски стандарт за качество за уплътнителни ленти, ползвани за уплътняване на външни фуги. По подразбиране, след като Soudaband Pro SFD покрива изискванията на DIN 18542:2020, това означава, че тя е устойчива на дъжд до 750 Ра, паропропусклива, UV-устойчива, както и че притежава много добри термални и звукоизолационни качества.

Soudaband Pro SFD осигурява след полагането си устойчиво и дълготрайно уплътнение на външни фуги на дограмата. Тази премиум уплътнителна лента е подходяща за дълбочина на профила до 45 мм и поради това е перфектна за уплътняване на връзки в долната част на прозореца – в областта на первазите или фуги около прозорци и врати, което е най-обичайното приложение на тези ленти. Soudaband Pro SFD е снабдена със самозалепващ се заден слой, което прави нейното полагане изключително лесно и точно. Тя е неутрална и няма нито да увреди повърхността, върху която се полага, нито ще оцвети ръбовете на фугата. Soudaband Pro SFD може да бъде нанасяна при всякакви климатични условия, дори при ниски температури или валеж. Температурата, при която се извършва монтажа, има значение за скоростта, с  която лентата ще се декомпресира – колкото по-висока е температурата, толкова по-бързо процесът на декомпресия ще започне и завърши.

soudal

Soudaband Pro SFD е компресирана приблизително до 20% от своята оригинална дебелина и при декомпресия ще я увеличи 5 пъти. Както при всяка друга лента от този тип, при употребата  на  Soudaband Pro SFD не трябва да има контакт с разтворители или агресивни химикали, ако имате такива съмнения, е добре да се обърнете към Soudal за повече информация. Лентите от тази серия могат да бъдат боядисвани с бои на водна основа, един от проблемите, до които това може да доведе обаче, е че поради еластичността на лентатата нанесената боя може да се напука, ако фугата е подложена на чести и по-големи движения. Soudaband Pro SFD е налична в 10 различни размера, вариращи както на ширина, така и в своята дебелина – което прави изборът лесен според нуждите на инсталатора. Лентата е тествана и сертифицирана в Хановер и покрива вече споменатия DIN 18542:2020, но също така и AbP – класификация за устойчивост на огън B1 според DIN 4102-1.

За Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и хоби потребители. Групата притежава 20 завода на 4 континента и има над 3000 служители. Soudal е 100% белгийска семейна компания, ръководена от своя основател г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти.

Може да харесате още...