Vetrotech премести производството си от Аахен във Вюрселен

vetrotech

От края на 2020 г. в новия завод във Вюрселен, Германия, се произвежда пожаробезопасно стъкло с висока степен на сигурност с модерни машини и висока степен на автоматизация. В сравнение със завода на Vetrotech в Аахен новият обект предлага 25% повече производствени площи, което позволява всички производствени процеси да бъдат под един покрив. Като част от преместването на производството Vetrotech Saint-Gobain Kinon GmbH, чието име се отнасяше до първоначалния основател, беше преименувано на Vetrotech Saint-Gobain Würselen GmbH.

Този ход поставя основата за още по-високо качество на производството, надеждност на планирането и безопасност на работното място. Новата локация позволява по-голям общ капацитет, още по-голяма гъвкавост в производството и стабилни оперативни процеси чрез автоматизация и работа в модерна ИТ среда, която дава възможност за проследяване на продуктите. Новото производствено съоръжение предлага работна среда, която се фокусира върху благосъстоянието на служителите. Усъвършенствано LED осветление и енергийно ефективни системи за отопление и охлаждане допринасят за личното здраве и комфорт, както и за намаляване на CO2 в завода.

На новия обект във Вюрселен Vetrotech продължава да произвежда иновативни решения за строителния и морския сектор, които осигуряват безопасност и комфорт във всички жилищни пространства дори за най-взискателните клиенти. Предлага се широка гама от решения с висока степен на сигурност, включително устойчивост на огън, удар, атака, куршум, взрив, натиск и дори урагани. Мултифункционалността позволява на продуктите да съчетават различни защитни и дизайнерски качества.

На новия производствен обект 150-годишната традиция на завода Kinon се пренася в нова ера. От основаването си през 1871 г. и поглъщането му от Saint-Gobain през 1952 г., Kinon Sicherheitsglas GmbH в Аахен се превърна в един от водещите експерти в областта на безопасността и стъклото с висока степен на сигурност. През 80-те години там е разработен Contraflam, първото прозрачно огнеустойчиво стъкло. Обединяването на силите с Kinon отвори ново измерение за Vetrotech с обширна гама от стъклени решения за защита на човешкия живот.

Компанията е представена на българския пазар от Александър Трифонов, 0887979164, trifonovsolutions@gmail.com.

Може да харесате още...