Престижен проект за преустройство на църква с пожароустойчиво остъкляване

Promat

Проект на стойност няколко милиона паунда за преустройство на викторианска църква в шест луксозни апартамента е завършен с помощта на огнеустойчиви решения за остъкляване от Promat.

Схемата за преустройство на Christ Church в Тедингтън, Мидълсекс, осъществена от Renaissance Design & Build, осигури бъдещето на 150-годишната сграда, която през последните години бе изпаднала в състояние на разруха.

Проектът за преустройство включва пълно модернизиране на сградата, запазване на много оригинални елементи и едновременно с това препроектиране на вътрешното пространство, за да се вместят шестте жилища. Това включва инсталиране на вита стълба, градина на покрива и разширяване на оригиналната кула, за да се осигури асансьор до третия етаж. Вътре в апартаментите съвременният дизайн използва елегантни кухни, боядисани в сиво, подова настилка от варовик и система за обмен на въздух.

Promat

Едно от ключовите предизвикателства пред архитектите е да гарантират, че сградата може да бъде преустроена по начин, който осигурява съответствие с действащите строителни разпоредби, включително по отношение на пожарната безопасност.

На изискванията на архитекта и строителя отговаря гамата пожароустойчиви системи за остъкляване Promat Systemglas. Специфицирани са две версии на тази система, за да се осигури надеждно ниво на противопожарна защита както за обитателите на имота, така и за самата сграда.

Системата Systemglas Celare EI30 предлага 30-минутна пожарозащита, интегрираност и изолация. Тя е избрана поради нейната пригодност за модерния вътрешен интериор на апартаментите и ефективност при осигуряването на разделение между различните жилищни зони. Тя е с антрацитна облицовка, но Systemglas Celare изглежда почти без рамка благодарение на Promatect H, рамка която е скрита в околните стени, подове и тавани.

Готическите и трапецовидни прозорци на Christ Church изискват различен подход, който включва Systemglas Ligna, система за остъкляване с дървена рамка, устойчива на пожар.

Осигурен е рейтинг EI60, за да се гарантира, че оригиналните витражи и каменната зидария ще бъдат защитени в случай на пожар, без да се прави компромис с естетиката на тези атрактивни оригинални викториански елементи.

Компанията е представена на българския пазар от Promat България.

Снимки: Renaissance Design & Build

Може да харесате още...