Превърнете тъмния таван в място с прекрасна гледка

fakro

Собствениците на хотел и ресторант на Узедом, остров в Балтийско море, поставиха нова дограма на последния си етаж. Използвана е комбинации от прозорци на Fakro, което води до голяма печалба на пространството и много светлина в иначе доста мрачния таван. Сега два реда големи капандури, разположени една върху друга, гарантират проникването на много естествена светлина. Така последният етаж придобива повече пространство и ново качество – нещо, от което всеки би могъл да се възползва.

За да могат да се насладят по-добре на гледката, собствениците избират шарнирни прозорци с повдигната ос на въртене в долния ред. Когато отворите прозореца, по-високо разположената въртящата се ос ви позволява да стигнете до парапета на прозореца. По този начин можете да гледате навън и дори да стоите под прозореца.

fakro

Въртящ се прозорец в два размера

Комбинациите от прозорци се състоят от четири шарнирни прозореца FTU-V U5 с размери 78×160 см. Всички прозорци са дървени, имат тройно покритие с бяла полиуретанова боя, регулируем вентилационен отвор V40P и система TopSafe. UV стойността на тези прозорци е 0,97 W/m²K.

Собствениците избират сенници с дистанционно управление и стенен превключвател AMZ Z-Wave, които защитават от прекомерното слънце, без да пречат на гледката. Тъканта на тентата осигурява добра топлинна защита, но все пак не спира погледа към градината.

В допълнение към голямата комбинация прозорци, един до друг са инсталирани още два въртящи се прозореца тип FTU-V U5 с размери 78×118 см и със съответната рамка EZV-A DUO 40. Монтирани са също така подходящите комплекти за изолация и свързване XDP и външните ролетни щори с електрическо задвижване ARZ Z-Wave. Fakro предлага широк избор от решения за тъмните стаи на всеки дом.

Може да харесате още...