Продукти на GEZE получиха Германската награда за дизайн 2018

Амортисьорът за врата GEZE Activestop Door Damper и интерфейсният модул за климатично активна фасада GEZE IQ Box KNX получиха авторитетната Награда за дизайн на Германия 2018 (German Design Award 2018) в категорията за иновации в корпоративния свят.

Амортисьорът на GEZE предлага уникален контрол на вратите. С GEZE ActiveStop независимо дали давате на вратата лек или силен тласък, системата я отваря безопасно и леко. В същото време, амортисьорът спира люлеещата се врата точно навреме и я държи безопасно в желаната позиция. Това е предимство, ако заради въздушно течение има опасност вратата да се затвори неконтролируемо. Благодарение на активната амортизация вратата се затваря бавно и тихо и предотвратява не само шумни удари, но и неприятни белези по стените или наранявания. Освен това има и подвижна версия на амортисьора, монтираща се на рамката на вратата, която може да се мести. Това е идеалното решение за апартаменти под наем.

Другият награден продукт – GEZE IQ box KNX се използва в автоматизацията на сградите за интелигентни фасади, които осигуряват енергийно ефективна вентилация, здравословен вътрешен климат и мониторинг на състоянието на прозорците. Това се постига чрез интелигентна комбинация от прозорци и сензори. Те могат да се управляват чрез интерфейсния модул IN box KNX, интегриран в прозорците. По този начин прозорците могат да се управляват и контролират централно за по-добра естествена вентилация. Автоматичните прозорци позволяват директна комуникация с други компоненти в сградната система KNX, като затварящи механизми и сензори. По този начин всички прозорци в сградата могат да бъдат затворени централно с натискането на един бутон. Модулът дава възможност за спестяване на енергия и предлага допълнителна сигурност: след изпълнение на командата статусът на прозореца се съобщава на системата KNX или на системата за управление на сградата.

https://www.youtube.com/watch?v=9lV60TwLJaQ

Може да харесате още...