Проект със стъкло Suntuitive® Dynamic: централата на NDIS, Джилонг

Suntuitive

Новата централа на NDIS на стойност 60 млн. долара в Джилонг включва 3000 м2 термохромно стъкло Suntuitive® Solar Responsive, което я прави първият австралийски проект от този мащаб с „динамична“ стъклена фасада. С площ от над 15 000 кв. м. новата централа е първата сграда на правителството в този мащаб, която се изгражда в района, което се очаква значително да повиши заетостта на местно равнище.

Suntuitive

Suntuitive® е единственото динамично стъкло по рода си в Австралия, което може да се самооцветява единствено въз основа на интензивността и позицията на слънцето. Когато слънцето е най-силно стъклото потъмнява, за да ограничи навлизането на топлината и отблясъците, след което при липса на пряка слънчева светлина се връща в минимално тонирано състояние, за да се оптимизира топлинният баланс и да се позволи максимално естествено осветление по всяко време.

Suntuitive

Архитектите на сградата Woods Bagot са осигурили отличителен бял керамичен дизайн на фрита около подиума, напомнящ за известната структура Aqueduct от Edward Giles Stone, която е емблематична за Джилонг. Тази функция на подиума се състои от поредица от индивидуално проектирани и остъклени панели, които се събират, за да образуват смел и привличащ погледа модел, който без съмнение ще се превърне емблематичен за сградата с течение на времето.

За повече информация: Suntuitive

Вижте също...