Профайн: Основен акцент на изложението в Нюрнберг – прозоречни системи 88 мм с максимални топлоизолационни качества

На изложението в Нюрнберг „fensterbau/frontale 2010“ (24.03.-27.03.) Профайн, световен лидер на пазара на прозоречни PVC системи, със своите марки КBE, Kömmerling и Trocal представя богата програма от продукти и услуги. С продуктовата си палета, която наред със системите за прозорци и входни врати, включва и слънцезащитни продукти, компанията отговаря на високи изисквания за топлоизолация, шумозащита, защита от взлом, а също така и дизайн. Централно място в представянето на Профайн е отредено на актуалните високо топлоизолиращи прозоречни системи с 88 мм дълбочина на вграждане, с които компанията и в бъдеще ще заема челни позиции в областта на енергийната ефективност.

„Window Solutions for all Generations“ /”Прозоречни решения за всички поколения”/ е мотото на Профайн на изложението „fensterbau/ frontale 2010, на щанда в зала 7. Със своите марки KBE, Kömmerling и Trocal, които и тази година ще бъдат представени самостоятелно в общата структура на Профайн, световният лидер на пазара на PVC-прозоречните системи подчертава стремежа си да достави подходящите решения за всички пазари и изисквания.

Екологията като максима на компанията
Важно място в този стремеж заема принципът за съхранение и оптимално използване на ресурсите, на който от години се основава дейността на Профайн. Той е двигател на много иновации в полза на околната среда, с които компанията доказва своята отговорност и същевременно се стреми към дълготраен успех.

В тази връзка Профайн се представя в Нюрнберг преди всичко като пионер в сферите на безоловната „greenline”-технология, съхраняване на ресурси и рециклиране, както и с предлагането на енергийно-ефективни прозоречни системи, които значително допринасят за намаляване на СО2.

Високата топлоизолация – стандарт за бъдещето
Съвсем естествено в тази връзка и трите марки – KBE, Kömmerling и Trocal – представят отделни високо топлоизлиращи системи с 88 мм дълбочина на вграждане и 6-камерна конструкция, които се основават на една обща конструктивна платформа, обединяват енергийна ефективност с атрактивен дизайн и от въвеждането си на пазара постепенно биват разработени до цялостни системи. В продуктовото фолио на Профайн новите 88 мм системи още сега играят ключова роля, тъй като е планирано те да станат стандартните системи на бъдещето.

Наред с новото поколение профили, Профайн ще представи и други новости, общи за трите марки:
Например при техниката на залепване на стъклопакета в крилото, където компанията разширява обхвата на досегашните си предложения. На изложението Профайн ще представи нови технологии на залепване за стандартните системи, които са съвместими с RAL-GZ 716/1, Раздел 3, Част А. На щанда ще могат да се видят експонати от различни системни варианти на отделните марки. През всички панаирни дни ще могат да се провеждат и консултации с експерти.

Новост в продуктовата палета представлява и иновативният модул за вентилация „AirTronic”, чието представяне в Нюрнберг е панаирна премиера и който обогатява прозоречното проветряване с един нов, високо ефективен вариант.

Богата програма от слънцезащитни системи

Профайн подчертава своята системна компетентност по отношение на прозореца като цяло и благодарение на многобройните слънцезащитни продукти, които се представят интегрирани в отделните експонати на марките. На преден план изпъква новото поколение щори с горна кутия „VariNova“ с неговите многобройни технически предимства и комфорт. „VariNova” ще бъде представена в различни варианти – например с венецианска щора, както и с решение за шумозащита, което отговаря на изискванията на новия закон за енергийна ефективност.

Разширяване обхвата на предлагани услуги с новосъздадения център за подпомагане на клиентите
Центърът за подпомагане на клиентите на Профайн като новосъздаден ресор за активна подготовка и обработка на пазара за клиентите на KBE, Kömmerling и Trocal също ще представи предлаганите услуги със собствена презентация. Към сферата на дейност на новия отдел се числи и цялостният пакет услуги по консултиране /„profine consulting”/ и обучение /„profine partnerakademie“/.

В рамките на самостоятелното си представяне под мотото на Профайн, марките KBE, Kömmerling и Trocal ще предложат на посетителите на изложението индивидуални системни решения, които изразяват типичния характер и силните страни на всяка отделна марка и по този начин се съобразяват със специалните изисквания на клиентите.

КBE с многобройни новости на изложението

Марката КBE празнува тази година 30-годишен юбилей и се представя убедително на панаира с многобройни новости в програмата си. На първо място тук трябва да се спомене новата „КBE система_88мм”.

Традиционната си компетентност по отношение на вентилацията КBE подчертава със саморегулиращата се система за проветряване „KBE ClimaTEC_70 PLUS“, както и с иновацията „AirTronic“. Със заобления профил 70 мм Select КBE поставя нови акценти и при своите стандартни системи. Представянето на КBE на изложението включва освен това богата експортна програма, както и системата за плъзгане „PremiLine“.

Kömmerling представя голямо многообразие на система „88plus“

Kömmerling представя фрагменти от една ориентирана към бъдещето цялостна програма, с която традиционно силната марка ще отговаря на всички изисквания за топлоизолация, шумоизолация и защита от взлом, поставяйки и нови акценти в дизайна.

Централно място заема успешно въведената преди около две години система „88plus”, която ще бъде изложена на тазгодишния панаир в многообразни варианти. При това палетата се разпростира от стандартна система през вариант с алуминиева капачка чак до изпълнението на пасивна къща и система 88 мм „AluFusion“. Освен това ще бъдат изложени входни врати от системата 88 с отваряне навън и навътре, както и с покриващ крилото панел. Kömmerling предлага атрактивни варианти на комбинация с алуминий и за своите 70 мм системи – в това число и входна врата от системата „AluFusion 70 mm”. Специални системи като „„PremiDoor”, „PremiLine“ и една обширна експортна програма придават завършен облик на панаирното представяне и на Kömmerling.

Trocal: „88+“ с подчертано специфичен характер за марката

Като пионер на пластмасовия прозорец Trocal също представя с „88+” една специфична за марката системна база, която благодарение на многообразието от предложени варианти, покрива най-различните фасети на прозоречната технология.

Trocal доказва своята компетентност по отношение на енергийната ефективност с високо качество на продукта не само благодарение на своите 88 мм прозоречни системи, които са подходящи за пасивната къща, но и с едно ново решение за входни врати на пасивна къща. Марката Trocal подчертава своята традиционна компетентност в дизайна с богата програма от комбинации с алуминий както за 88 мм, така и за 70 мм системи. Допълнително се представя иновативна „88+” алуминиева полукапачка с отлични топлоизолационни качества в новото строителство. С „AirMatic 88+“ Trocal представя едно ново решение за прозоречна вентилация за системите с 88 мм дълбочина на вграждане.

Многообразие е козът при високо технологичните системи на марките на Профайн.

За Профайн:
Профайн ГмбХ – International Profile Group – е световен лидер в производството на пластмасови профили за прозорци и врати, известен и със своите решения в сферата на слънцезащитните системи и PVC-плоскостите. Компанията е създадена през 2003 г. чрез обединяване на профилната активност на HT TROPLAST (KBE, KÖMMERLING, TROCAL); неговите сътрудници наброяват 3.700 души, от които 2.200 в Германия.

Консолидираният оборот за 2007 г. възлиза на 863 милиона евро, производственият капацитет е 450.000 тона – 28 производства в 21 страни.

Производствените звена се намират в Германия, Франция, Италия, Испания, Русия, Украйна, САЩ и Китай. Централата на компанията е в Тройсдорф/ Северен Рейн-Вестфалия.

Вижте също...