Производство на дограми с продуктите на Вюрт

В съвременното сградно строителство едни от най-важните архитектурни елементи със значение върху облика на проекта са фасадните прозоречни решения и вратите. Многообразието от типове системи и материали дават свобода на проектантите да избират и адаптират различни индивидуални или серийни решения за дограма при довършването на сгради, съобразено със стила, функционалността им и изискванията на инвеститора.

Днес реалностите в строителния бранш изправят фирмите за производство и монтаж пред все по-силни предизвикателства. Заради повишената взискателност на пазара към качествени и разнообразни продукти, както и поради изискванията за енергийна ефективност се налагат действия в посока повишаване на производителността и качеството, намаляване на производствените разходи, по-голяма адаптивност спрямо изпълнението на нестандартни проекти, използване на нови технологии.

Вюрт-България ЕООД, като дългогодишен доставчик на продукти насочени към производството и монтажа на алуминиева, дървена, ПВЦ дограма и окачени фасади, перманентно предлага иновативни решения в областта на сертифицирани скрепителни елементи, ръчни, пневматични, електрически инструменти, измервателна техника, химически монтажни продукти. По този начин фирмата се старае да отговори на високите технически и качествени изисквания на своите партньори, както и да улесни, подобри и скъси процесите на производство и монтаж.

Първата стъпка при производството на дограма и фасади е вземането на размери. Това обикновено се извършва с ръчна ролетка, но за по-дълги дистанции, както и за по-прецизни и бързи замервания се използва лазарен далекомер. Новото поколение лазерни далекомери WDM 3-12 и WDM 5-12 отговарят изцяло на ISO стандарт 163331-1 и предлагат сигурно измерване с точност +/- 1 мм на дистанции до 80-100 м. , измерване на овални помещения, измерване от процепи и ъгли ,измерване на наклони до 180 гр., височини, площи и обеми. Корпусът им е защитен от вода и прах. Дигиталният далекомер с точност 0,1 градус помага за точното измерване на нестандартни ъгли до 180 градуса. Новата ролетка Pull-Lock е изработена с удароустойчив корпус, иновативен механизъм за автоматично застопоряване на лентата и интегриран демпфер, предпазващ плъзгащата кука при прибиране.

След разкрояването на профилите на рамките на прозоречните или фасадните елементи следва тяхното сглобяване. При алуминиевите прозорци това става с познатите разглобяеми сглобки или чрез лепене и пресоване с ъглонабивна машина. Лепенето на алуминиевите сглобки и ъгли се извършва със специално двукомпонтно епоксидно лепило AL1 или еднокомпонентни полиуретанови конструкционни лепила PUR RAPID и MULTIKRAFTKLEBER. При залепването на ПВЦ рамки, освен стандартното машинно залепване чрез стопяване за малки детайли и первази, може да се използва системно лепило FSK за студено залепване на ПВЦ-профили в комбинация с чистител за ПВЦ тип 10.

При заготвяне на детайлите за дървена дограма обикновено се използват фабрично трислойно слепени или заготвени на място фасонирани профили. За тази цел се използва поливинилацетатно лепило с клас на водоустойчивост D3/ D4. При сглобяване на рамките на прозорците и касите ъглите им се залепват с полиуретаново лепило с клас Д4. При производството на дървени и интериорни MDF врати за сглобяване на рамката и касите се използва ПВА лепило клас D3/D4, а фурнироването и залепването на крилото на вратата става с формалдехидно лепило. То се доставя на прах, в двукомпонентна форма с вграден втвърдител и се използва след разреждане с вода. Този метод пести време, транспортни и складови разходи в сравнение с разпространените готови карбамидни лепила. Предлаганите от „Вюрт-България” лепила притежават сертификати за пригодност от Института за прозоречна техника в Розенхайм, Германия.

За сглобяване на усилващия метален профил при ПВЦ прозорците и за монтаж на обкова се използват добре познатите на пазара самопробивни винтове Febos и винт за ПВЦ с патентована полулещовидна глава, прилягаща точно в отворите на обкова и благодарение на която винтовете се поемат безпроблемно и без често блокиране от автоматичните винтонавивни машини. При монтажа на крила и обков на дървени врати и прозорци се използват винтове за дърво. За тези случаи „Вюрт” предлага революционните винтове “ASSY 3” – патентовани винтове с подобрено 6-точково задвижване AW, асиметрична бърза резба, пестяща време и енергия, както и обратна резба на върха на винта, спомагаща навиването в проблемни дървени материали без спукване.

В процеса на сглобяване, съществено значение за бързата и безпроблемна работа имат подходящите инструменти. В условията на цеха, най-удобни за използване са пневматичните машини за пробиване, навиване на винтове и зачистване. Те се отличават с дълъг експлоатационен период, ниски разходи за поддръжка и висока производителност.

Пневматична винтонавивна машина DPS 1/4”

Пневматична шлайфмашина DSG25

Пневматична шлайфмашина DSW22

Пневматична бормашина DBM 10-RL plus

Повече информация за продуктите на Вюрт България ЕООД можете да намерите в  продуктовия каталог на фирмата.

Може да харесате още...