Противокомарните мрежи стават все по-необходими

Противокомарните мрежи са задължителен атрибут към всеки един прозорец, използван често за проветряване. Те гарантират спокойствие през горещите дни, като ефективно защитават от всички видове досадни насекоми.

Материалът, от който се изработват водачите, ролките и рамките е алуминий, прахово боядисан в желания от клиента цвят (бял, RAL или дървесен фладер). За различните видове комарници се използват и различни профили. Всички видове комарници се монтират от външната страна на дограмата. Мрежата е негорима и устойчива на атмосферни влияния, тя държи насекомите вън, без да намалява видимостта или светлината.

Статични противонасекомни мрежи
Подходящи са за всички видове прозорци, без пречки за нормалната експлоатация и почистване на прозореца. Най-удачни са за монтиране на прозорци, които се използват само за проветряване на помещението – бани, санитарни възли, складове. Има възможност да бъдат откачани и закачани сезонно.

Противонасекомни мрежи на панти 
Комарните мрежи на панти са надеждни и удобни. Условно могат да се разделят на два вида според експлоатацията и дебелината на рамката. За балконски врати са практични комарници с напрегнати панти (връщаш механизъм) и усилени профили, а за прозорци се използват по-малки профили, като при желание от страна на клиента може да се изпълнят и с напрегнати панти. Комарниците на панти с профил за прозорец се затварят с шнапер или магнит.

Показаните противонасекомни мрежи се предлагат от Чехпласт.

Ролетни противонасекомни мрежи 
Това е оптималният вариант за противонасекомна мрежа – удобна, надеждна, дълготрайна. Този тип комарник има предимството да се вдига и спуска в зависимост от Вашите нужди. Лесното прибиране на комарната мрежа улеснява почистването на неотваряемите части на прозореца. В зимните месеци мрежа може да бъде прибрана, което значително удължава трайността й и я предпазва от стареене, както и от резките пориви на вятъра.

Общи характеристики на противокомарните мрежи:
– универсални – могат да се използват за прозорци и врати;
– не изискват почти никаква поддръжка;
– не пречат на гледката и не заемат допълнително място, мрежата е почти негорима;
– предлагат се във вариант със и без рамка;
– рамките са в различни цветове, произведени са от висококачествени материали, които гарантират тяхната дълготрайност.

Комарник за покривни прозорци Велукс

Покривните прозорци са по-различни от останалата дограма. Внасят повече светлина в стаята от вертикален прозорец със същата площ и създават специфичен уют и романтика. И тъй като са специални, се нуждаят и от специални аксесоари.

Комарниците Велукс за покривни прозорци се монтират на стената пред прозореца, като затварят целия отвор в стената/покрива. По тази причина е много важно стената от четирите страни на прозореца да е в една равнина, поне по няколко сантиметра, за да може цялата рамка на комарника да легне стабилно на равна площ.

Какво представлява комарникът: Навит е на руло, защитено в алуминиева кутия, в горната част на прозореца. Удобен хоризонтален държач в долната част на мрежата позволява плавно придвижване надолу по страничните лайсни. Завършващата долна част на рамката гарантира плътното затваряне на комарника и невъзможността в стаята да навлязат насекоми.

При това положение, ако прозорецът е на централна ос (както е обичайно), то дори при спуснат комарник той може да се остави отворен – толкова, колкото позволява дебелината на стената. В случай, че прозорецът е с горна ос на отваряне, тогава можете да го отворите и докрай, след което да спуснете комарника.

Rehau Comfort-Design Plus – Системата ролетни щори с добавена стойност и вградена мрежа против насекоми

Иновативната система от ролетни щори REHAU Comfort-Design Plus пасва идеално, независимо дали планирате ново строителство или ремонт, защото печелите от многобройните предимства, които я превръщат в разумна и трайна инвестиция.

При Comfort-Design Plus кутията за щори образува заедно с прозореца една хармонична  цялост, която подобрява  естетическия вид на Вашия дом.

Вашите предимства:
– идеално регулиране във височина;
– пропускане на светлина;
– устойчивост на атмосферни влияния;
– приложима при стари и нови сгради;
– бърза подмяна.

Мрежата против насекоми се обслужва лесно и комфортно. Тя е интегрирана в кутията и може да бъде спусната бързо по всяко време. Предлага се в размер на кутията 195 мм за стари сгради и в размер 245 мм при ново строителство.

Направляващите релси и крайната лайсна са оборудвани със специални четкови уплътнения, които изолират прозореца допълнително и същевременно се грижат мрежата да се движи безпроблемно по релсите. Комфортната лайсна за хващане осигурява лесно обслужване.

Мрежата е изградена от фина стъклофазерна тъкан – наречена още ситна телена мрежа. Отличава се с добра пропускливост на светлината и устойчивост на атмосферни влияния.

Противонасекомни мрежи Sita

Класическата противонасекомна мрежа на ЕТЕМ е подходяща за всички видове дограми. Отличава се със своята надеждност, безшумна работа и лесен монтаж.

Classic Sita by ETEM е качествен избор, който комбинира предимствата като поставяне на спирачка (при вертикално движение) за плавна и безопасна експлоатация или магнит (при хоризонтално движение) по цялата контактна повърхност на профилите за по-лесно и удобно ползване.

Съществува възможност за избор на обикновена или ветроупорна четка.

Plisse Sita by ETEM е конструирана за прозорци и врати с хоризонтално или вертикално приложение, като представлява модерна алтернатива на стандартните модели комарници. Комарниците от тип плисе са удобни, защото могат да бъдат прибирани като заемат удивително малко място при сгъване.

Това е негорима мрежа тип акордеон с кевларен шнур за висока издръжливост. Долният алуминиев водач с височина 9mm позволява лесно преминаване, а поставянето на пластмасов улей улеснява процеса още повече. Може да се прилага при големи отвори до 6 м.

Opening Sita by ETEM е подходяща за балконски и други входни врати. Противонасекомната мрежа се отличава с високата си якост благодарение на подсиления алуминиев профил и възможността за избор на материал за мрежата (фибростъкло или алуминий).

Наличието на панта позволява незабавно връщане на пружината, а магнитите осигуряват по-удобното използване и сигурно затваряне на комарника.

Съветът ни е, какъвто и избор на продукт да направите, да се обърнете към професионалисти информация и монтаж!

Може да харесате още...