Противопожарна врата NovoFire Thermo за външни приложения

Novoferm

Досега на защитните външни врати се поставяха предимно функционални изисквания, поради което основната част от тях се изработваше като познатите на всички метални врати. От известно време обаче става очевиден обрат, дължащ се на по-високите естетически изисквания, желанието за повече светлина в помещенията, но разбира се в комбинация с необходимата защита.

Novoferm

С продуктите NovoFire Thermo-System, предназначени за употреба на открито, немската компания Novoferm вече осигурява елегантна и прозрачна противопожарна защита за това приложение. Освен това, компанията разширява възможностите за употреба и проектиране на специализираните врати, тъй като конструкциите с тръбни рамки NovoFire Thermo се предлагат в височина на рамката от макс. 260 см. Особено тесните стълбища на функционалните сгради, като например многоетажни паркинги, са обезпокоителни за много потребители, тъй като зад вратата за достъп има само стълби в студена изкуствена светлина. Но дори и за достъп до модерните жилищни сгради, металните врати вече не са съвременно решение. Прозрачността, естествената светлина и естетичните рамкови конструкции са от все по-решаващо значение за пазара на имоти.

Novoferm

Противопожарните заграждения с големи стъклени повърхности и елегантни рамкови конструкции придобиват все по-голямо значение, не само за новите конструкции, но също и при ремонти и реновации. Ядрото на противопожарната врата е снабдено с кухи профили NovoFire с дебелина на стената 4 мм. Противопожарният изолатор, разработен от фирмата, обещава 30-минутно време на пожароустойчивост и осигурява топлоизолационни свойства за цялостната конструкция.

За повече информация: Novoferm 

Може да харесате още...