Прозорец като изход към балкона за безупречни гледки

LiDEKO

Като пример как обновяването на сградите може да се използва и като инвестиция за повишаване на стойността на имотите, може да служи тази жилищна сграда на брега на Рейн в спокойния квартал Хитдорф в Леверкузен. Желанието на собствениците на жилището е, като част от ремонта, да се създаде концепция за допълнително използване на таванското помещение.

LiDEKO

Резултатът: два апартамента на втория етаж са обединени в едно и са комбинирани с таванското помещение. Специалната добавена стойност тук е изградената нова тераса на покрива, до която се достига през изходния прозорец към балкона от немската компания LiDEKO. Плъзгащият се премиум прозорец на покрива се състои от две крила, които могат да бъдат избутани настрани от зрителното поле чрез специална релсова конструкция, като по този начин се осигурява особено широка панорамна гледка към околността.

Разбира се, новият плъзгащ се прозорец също така енергийно не е конвенционален. Тройното остъкляване на крилата с ширина 3,06 м и височина 2,26 м гарантира спазването на всички стандарти, а допълнителна тента осигурява добра защита от слънце с полупрозрачната си материя.

За повече информация: LiDEKO

Вижте също...